Ceai Nera Plant Calmo-complex, 125g

Ceai Nera Plant Calmo-complex, 125g
17,75 RON

Optimizează adaptarea la stres.

Cum acţionează?
  • Echilibrează starea fizică și mentală în condiții solicitante de viață.

  • Contribuie la îmbunătățirea somnului prin relaxare, fără a provoca stare de somnolență.

Pentru ce se recomandă?
  • Surescitare nervoasă

  • Stres

  • Surmenaj

  • Insomnie

  • Dureri de cap

Ce ingrediente conține?

Părți aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum) și Lavandă (Lavandula angustifolia), flori și frunze de Păducel (Crataegus monogyna), părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum), părți aeriene de Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca), flori de Tei (Tilia sp.).

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Busuiocul - cunoscut în principal ca plantă aromatică, este reconfortant și tonic. Intern s-a dovedit eficient în tratamentul tulburărilor neuro-vegetative, sindromului oboselii conice, al durerilor de cap și al bolilor sistemului nervos central (insomnii, anxietate, nervozitate). Unii cercetători susțin că principiile active din busuioc ajută la o mai bună oxigenare celulară, ceea ce permite organismului și în special sistemului nervos central să se adapteze la condițiile de stress psihic intens. Este un remediu cu efecte complexe, care tonifică sistemul nervos, are acțiune antidepresivă și care ajută la relaxarea și la refacerea rapidă din punct de vedere psihomental.

Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică și anxietății.

Specialiştii francezi numesc preparatele din Păducel „laptele bătrânilor“, ca o aluzie la florile albe ale plantei şi la proprietăţile tămăduitoare excepţionale constatate la persoanele vârstnice în menținerea și susținerea funcțiilor mentale, creșterea capacității cardiace la efort și prevenirea depresiei. În prezent, păducelul este una din cele mai bine studiate plante medicinale, proprietățile sale vindecatoare fiind recunoscute de către comunitatea științifică internațională. Păducelul stimulează sistemul nervos central şi respiraţia și protejează organismul împotriva stresului.

Sunătoarea este cel mai puternic antidot natural pentru tristețea și melancolia care apar odată cu micșorarea luminii, răcirea vremii și apropiata venire a iernii. Acţiunea antidepresivă a complexului din Sunătoare este pe deplin confirmată, uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină. Mai multe studii au arătat că pacienții care se confruntă cu stări de neliniște, dureri de cap, tulburări de somn și de concentrare din cauza fenomenelor meteorologice (vreme mohorâtă, ceață și lumină redusă), beneficiază din plin de pe urma tratamentului cu sunătoare. De asemenea, extractul din această plantă ajută la ținerea sub control a emoțiilor negative, ameliorează fobiile și induce o stare de tonus psihic și mental care ajută pacientul să își controleze frica.

Talpa-gâștei este un sedativ ce acţionează  asupra fiecărui organ în parte, reechilibrându-l, reducându-i starea de încordare, de excitaţie nervoasă. Eficientă în insomnie (fiind de 3 ori mai puternică decât valeriana), ea are acţiune sedativă, calmantă asupra sistemului nervos central şi vegetativ.

Uleiul volatil din Tei acţionează neurosedativ şi antispastic, iar principiile active conţinute de mucilagii reduc inflamaţiile căilor respiratorii, ceea ce recomandă extractul din florile de tei ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.

Cum se utilizează produsul?

Intern: infuzie - 1 lingură la 250 ml apă clocotită; se infuzează 5 minute;

Adulți: 3 căni pe zi, în cure de 6 săptămâni.

Copii: 1/2 de cană, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: cutie de carton, a 125 g

Breviar plante

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Busuiocul este un remediu naturist eficient în tulburările tractului gastrointestinal.

Lavanda (Lavandula angustifolia)

Lavanda e un sedativ natural, dar și un ingredient principal în aromaterapie și în cosmetică.

Păducelul (Crataegus monogyna)

„Planta inimii” ameliorează funcția cardio-circulatorie. Se recomandă și pentru tratarea emotivității excesive.

Sunătoarea (Hypericum perforatum)

Sunătoarea este un adjuvant de nădejde în sindromul depresiv și în tulburările anxioase.

Talpa gâștei (Leonurus cardiaca)

Talpa-gâștei este eficientă în insomnie, fiind de 3 ori mai puternică decât Valeriana.

Teiul (Tilia sp.)

Extractul din florile de Tei este folosit ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.