Mărarul (Anethum graveolens)

Mărarul stimulează digestia și reglează metabolismul; consumul acestei plante aromatice are ca efect benefic combaterea balonărilor.

  • carminativ
  • stomahic
  • antispastic
  • diuretic
  • antiinflamator
  • antibacterian
  • antispasmodic
  • galactogen
  • sedativ
  • diuretic
  • antiseptic intestinal
  • tonic fizic și psihic
  • calmant (sughițuri și dureri dentare)

Intern:

  • indigestie
  • sughiț (mai ales la copii şi sugari)
  • lipsa pofei de mâncare
  • afecțini ale rinichilor
  • supraponderabilitate
  • balonare
  • retenţii hidrice
  • depresie

Extern:

  • infecții (cataplasme cu semințe de mărar)
  • dermatoze pruriginoase
  • pigmentații cutanate
  • ten seboreic
  • vânătăi
  • fitoestrogen
  • tanin
  • mucilagii
  • aleuron
  • betacaroten
  • clorofilă
  • albuminoide
  • vitaminele A, C și D
  • flavonoide (antioxidanți)
  • vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B12
  • minerale: cupru, potasiu, calciu, zinc, mangan, fier și magneziu
  • uleiuri volatile și esențiale: carvon, eugenol, limonen, miristicin
  • tanin

Paşi spre un nou început: Stil de viață sănătos cu produse Nera Plant

Cu un gust dulce și aromatic, consumul mărarului are ca efect benefic combaterea balonărilor. Citeste mai mult…

Hrana noastră cea de toate zilele. Recomandări de la Mănăstirea Nera

Plantele aromatice dau gust și savoare preparatelor culinare. În cele trei condimente Nera Plant regăsim busuiocul, mărarul, oregano, cimbrișorul, menta, tarhonul, chimenul, salvia și roinița. Citeste mai mult…

Produse ce conțin acest ingredient