Ceai Nera Plant Aroma-complex, 125g

Ceai Nera Plant Aroma-complex, 125g
17,75 RON

O invitație la sănătate, bucurie și mulțumire pentru darurile Vieții!

Tonic fizic și mental

Cum acţionează?
  • Tonic fizic și mental

Pentru ce se recomandă?
  • Condiții solicitante de viață

Ce ingrediente conține?

Muguri de Brad (Abies Alba), părți aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum), Cimbrişor (Tymus serpyllum), Măceșe (Rosa canina), Roiniță (Melissa officinalis), inflorescențe de Soc (Sambucus nigra), Oregano (Origanum vulgare), flori de Tei (Tilia sp.).

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Mugurii de Brad stimulează imunitatea în special la nivel rino-faringian. Extractul din muguri de brad este utilizat ca expectorant, antiinflamator şi antiseptic al căilor respiratorii în afecţiuni ale aparatului respirator: faringite, laringite, bronşite, traheite, amigdalite, viroze respiratorii. Are, de asemenea, o importantă acţiune remineralizantă, favorizează fixarea calciului în oase, stimulează eritropoieza (producerea de celule roşii) şi creşterea în înălţime.

Busuiocul - cunoscut în principal ca plantă aromatică, are însă şi întrebuinţări medicinale: se utilizează în tulburări gastro-intestinale, ca stomahic şi carminativ, proprietăţi datorate uleiului esenţial. Se foloseşte, de asemenea, ca diuretic şi calmant în inflamaţiile căilor respiratorii. Este reconfortant și tonic.

Cimbrişorul are proprietăţi expectorante, calmând spasmele căilor respiratorii. Datorită uleiului esențial pe care îl conţine, cimbrişorul este indicat ca adjuvant în tratarea tusei convulsive sau spastice, tusei astmaticilor, bronşitei şi răguşelii.

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. Le sunt atribuite rezultate semnificative în cazurile de alergii, în ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici.

Probabil cea mai importantă categorie de efecte ale Roiniței este cea asupra sistemului nervos. Planta este un excelent calmant nervos, fiind recomandată contra durerilor de cap, care apar pe fond de stres și de suprasolicitare, contra insomniei și contra tulburărilor digestive care apar pe fond nervos. Planta are efecte înviorătoare asupra psihicului, antidepresive, favorizând gândirea optimistă, amplificând tonusul psihic și mental.

Socul este o plantă binecunoscută pentru acţiunea sa diuretică şi depurativă, eliminând excesul de apă şi toxinele metabolice din organism prin piele, pe cale renală şi digestivă. Ajută la scăderea febrei, prin faptul că produce o transpiraţie abundentă. Este recomandat în afecţiuni respiratorii (răceli, gripe, bronşite, tuse) şi digestive (constipaţie).

Șovârvul - compoziţia chimică complexă a plantei face ca aceasta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Intern, șovârvul se recomandă în gastrita hipoacidă, traheită, bronşită, astm bronşic, iar extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.

Uleiul volatil din Tei acţionează neurosedativ şi antispastic, iar principiile active conţinute de mucilagii reduc inflamaţiile căilor respiratorii, ceea ce recomandă extractul din florile de tei ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.

Cum se utilizează produsul?

Intern: infuzie - 1 lingură la 250 ml apă clocotită; se infuzează 2-3 minute;

Adulți: 3 căni pe zi.

Copii: 1/2 de cană, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: cutie de carton, a 125 g

Breviar plante

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Busuiocul este un remediu naturist eficient în tulburările tractului gastrointestinal.

Cimbrișorul (Thymus serpyllum)

Cimbrișorul e tonic nervos și digestiv și reconfortant general al organismului.

Măceșul (Rosa canina)

Fructele de Măceș sunt adevărate rezervoare de vitamine pentru organismul uman.

Mugurii de brad (Abies alba)

Mugurii de Brad fortifică organismul copiilor și le stimulează creșterea.

Oregano / Șovârv (Origanum vulgare)

Oregano este calmant al sistemului nervos central și are efect carminativ.

Roinița (Melissa officinalis)

Roinița e un excelent calmant nervos, recomandată contra durerilor de cap care apar pe fond de stres și de suprasolicitare.

Socul (Sambucus nigra)

Florile de soc sunt un remediu eficient pentru guturaiul însoțit de febră. Fructele ajută la reducerea și prevenirea diferitelor afecțiuni oculare.

Teiul (Tilia sp.)

Extractul din florile de Tei este folosit ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.