Cremă Nera Plant cu pelin, 33g

Cremă Nera Plant cu pelin, 33g
19,75 RON

Antiacneic. Antipruriginos.

Produs natural cu extracte de plante, uleiuri vegetale, miere şi ceară.

Acțiunea, culoarea și parfumul produsului se datorează în întregime ingredientelor naturale.

Cum acţionează?
 • Calmant

 • Antiacneic

 • Antipruriginos

 • Antiinflamator 

 • Antibacterian 

 • Cicatrizant

 • Tonifică şi regenerează pielea

Pentru ce se recomandă?
 • Suprafețe iritate

 • Înţepături de insecte

 • Răni 

 • Eczeme

 • Furunculoză 

 • Erupţii cutanate

 • Acnee 

 • Ten gras

Ce ingrediente conține?

(RO) extract uleios de Pelin, ulei de floarea-soarelui, ceară de albine, ulei extravirgin de măsline, extracte hidroetanolice de Pelin, Salvie și Pătlagină, miere de albine, ulei esențial de Lavandă, linalool.

(INCI) Helianthus Annuus Seed Oil, Cera Alba, Olea Europaea Fruit Oil, Artemisia  Absinthium  Extract,  Aqua,  Alcohol, Salvia  Officinalis  Leaf  Extract, Mel,  Plantago  Lanceolata  Leaf  Extract,  Lavandula  Angustifolia  Oil,  Linalool.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Pelinul este trofic şi dezinfectant. Se foloseşte în tratarea plăgilor purulente, a furunculelor, ulceraţiilor, a pecinginii, umflăturilor, contuziilor. Este antiinflamator şi antipruriginos în cazul înţepăturilor de insecte. Ajută în tratarea ulcerelor varicoase și la eliminarea petelor de pe piele.

Salvia este antiseptică, cicatrizantă şi decongestionantă. Ajută în tratarea rănilor. Reduce senzația de mâncărime și usturime. Are efect benefic asupra porilor dilatați și vizibili. Salvia se recomandă pentru tenurile acneice și seboreice.

Pătlagina previne infecțiile microbiene; este adjuvant în furunculoze, herpes (simplex, zosterian), conjunctivite, blefarite şi alte iritaţii oftalmice, înţepături de insecte. Are efect antipruriginos, înlăturând senzaţia de mâncărime, cicatrizant şi antiinflamator. Este emolientă.

Uleiul de floarea soarelui conține vitaminele A și D, calciu și fier. Este apreciat pentru proprietățile sale emoliente. Ajută la vindecarea rănilor proaspete și a arsurilor ușoare.

Ceara de albine este folosită în prepararea unguentelor, deoarece conferă acestora consistenţă şi stabilitate. Este cunoscută pentru acţiunea ei de restructurare şi elasticizare a pielii, pe care o calmează şi o ajută să reţină umezeala.

Uleiul de măsline are proprietatea de a catifela pielea. Datorită conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de măsline hidratează pielea.

Mierea de albine conține glucoză, fructoză, minerale - magneziu, potasiu, calciu, sodiu, clor, sulf, fier, cupru, zinc, vitaminele B1, B2, B3 şi B5. În cosmetică, mierea se recomandă şi pentru îngrijirea pielii uscate, iritate. Reduce ridurile fine şi împrospătează tenul. Are acţiune antiseptică, emolientă şi cicatrizantă. Este adjuvant în tratarea coșurilor, a punctelor negre, a decolorărilor pielii. Hidratează pielea în profunzime și are efect antiîmbătrânire. Proprietățile antiinflamatorii ale mierii o recomandă în caz de iritații, înţepături de insecte sau alte inflamații ale pielii.

Uleiul esențial de lavandă calmează, cicatrizează, are efect antiinflamator. Are, de asemenea, proprietăţi antifungice, antiseptice şi regenerative, ajutând la relaxarea pielii. Vitamina E conținută conferă elasticitate pielii.

Cum se utilizează produsul?

Se aplică local, de 2-3 ori pe zi, în strat subţire, şi se masează uşor.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 33g

Breviar plante

Lavanda (Lavandula angustifolia)

Lavanda e un sedativ natural, dar și un ingredient principal în aromaterapie și în cosmetică.

Pătlagina (Plantago lanceolata)

Pătlagina reduce inflamațiile tractului respirator și reface sănătatea mucoasei oro-faringiene.

Pelinul (Artemisia absinthium)

Pelinul este un important antiinflamator al mucoasei gastrointestinale.

Salvia (Salvia officinalis)

Salvia se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal și nervos și pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală.