Sirop Nera Plant Echinofruct forte, 250ml

Sirop Nera Plant Echinofruct forte, 250ml
28,75 RON

Tonic general. Stimulent imunitar.

Contribuie la tonifierea generală a organismului prin mineralizare şi vitaminizare.

Cum acţionează?
  • Menţine capacitatea de autoapărare a organismului.

  • Ajută desensibilizarea alergică.

Pentru ce se recomandă?
  • Astenie, sindrom de oboseală cronică

  • Convalescenţă

  • Anemie

  • Alergii

  • Profilaxia infecţiilor virale

  • Creşterea rezistenţei la efort fizic şi psihic

Ce ingrediente conține?

40% decoct concentrat din frunze și rădăcină de Brusture (Arctium lappa), Coada-calului (Equisetum arvense), Urzică (Urtica dioica) și Măceșe (Rosa canina); 30% extract hidroalcoolic din muguri de Brad (Abies alba), frunze și fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum), Echinacea (Echinacea purpurea), Trei-frați-pătați (Viola tricolor) - în părți egale; 6% sirop de Afine (Vaccinium myrtillus); 6% pulpă de fructe de Cătină (Hipophaë rhamnoides) și de Porumbar (Prunus spinosa); în bază de apă și îndulcitori: 6% miere de albine, 12% zahăr brun invertit.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Brusturele eliberează organismul de toxine şi de mucozităţi. Excelent adjuvant în detoxificare se constituie într-un puternic purificator şi tonic sanguin şi hepatic. Mai mult, este dovedit faptul că rădăcina de brusture are şi proprietăţi antioxidante şi antitumorale, protejând organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi şi, implicit, de cancer. Teste de laborator și de medicină experimentală au arătat că administrarea brusturelui previne apariția și evoluția tumorilor canceroase, cu diferite localizări. Între altele, substanțele active din rădăcina acestei plante previn malignizarea celulelor normale datorată acțiunii substanțelor chimice cancerigene și a radiațiilor.

Coada-calului este una din plantele medicinale excepţionale în tratamentul epuizării ţesutului osos şi conjunctiv. Este bogată în siliciu, care este convertit în calciu la nivelul ficatului. Această erbacee are proprietăţi curative excepţionale pentru toate ţesuturile, fiind utilizată pentru fortificarea organismului în cazuri de prolaps la orice nivel (vezică, intestine, uter, vene, dermă şi altele). Unul din cei mai mari susţinători ai creşterii producerii de plachete de către splină, are rol și în întărirea sistemului imunitar.

Plantă medicinală cu bogat conţinut nutritiv şi cu spectru larg de intervenţie, Urzica are efect de alcalinizare asupra întregului organism, furnizând organismului substanţe hrănitoare, în special fier şi potasiu (deşi abundă în minerale). Conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragică), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten). Preparatele pe bază de Urzică  au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui și antimicrobiene.

Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor).

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor.

Mugurii de brad, datorită substanţelor active conţinute, stimulează imunitatea în special la nivel rino-faringian. Extractul din muguri de brad este utilizat ca expectorant, antiinflamator şi antiseptic în afecţiuni ale aparatului respirator: faringite, laringite, bronşite, traheite, amigdalite și viroze respiratorii.

Frunzele și fructele negre şi aromate de Coacăz negru conţin şi ele o doză mare de vitamina C (de circa 5 ori mai multă vitamina C decât portocalele), având puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. În tratatul său despre coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzele negre”. Tratează peste 50 de boli și tulburări. Este indicat să se consume în anotimpul rece, pentru că au efect de protecţie pentru aparatul respirator, refac sistemul nervos şi ţesuturile.

Echinacea, această plantă minune, are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, motiv pentru care poate lupta împotriva oricărui fel de infecție microbiană. Antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar, echinacea curăță sângele și sistemul limfatic, catalizează acțiunea celulelor albe și acționează eficient în cazul bolilor de plămâni, al gripei și virozelor.

Preparatele din echinacea se recomandă pentru răceli, ca stimulent pentru sistemul imunitar prin diverse metode, printre care și creșterea producerii de anumite celule albe din sânge și întărirea pereților celulari astfel încât bacteriile și virușii să nu intre atât de ușor în celule. Datorită proprietăților sale antivirale, echinacea este folosită în tratarea cu precădere a bolilor respiratorii și ca remediu preventiv pentru anumite tulburări, dureri, mai ales la copii, la persoanele în vârstă care au un sistem imunitar slăbit, convalescenți etc. Echinaceea este foarte recomandată pentru vindecarea gripei și a răcelilor; a afecțiunilor gâtului (precum faringita sau angina); a bolii pulmonare obstructive cronice (EPOC), a alergiilor, a febrei fânului.

Studiile clinice au arătat că echinacea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, mai ales limfocite și o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substanțe anti-infecțioase naturale). Echinacea este un foarte bun remediu care întărește sistemul imunitar, fiind recomandată pentru prevenirea sau vindecarea bolilor infecțioase atunci când organismul este slăbit.

Planta Trei-fraţi-pătaţi este utilizată în afecțiuni respiratorii, având o acțiune emolientă, calmantă și expectorantă. Ea menține plămânii sănătoși și curăță sângele, susține funcționarea normală a tractului respirator, fluidifică secrețiile bronșice și ajută la eliminarea lor din plămâni. Studii recente o recomandă în tratarea tusei și a bronșitei (de tip alergic, tabagic sau infecțios). Proprietățile vindecătoare ale plantei se datorează unui fitocomplex format din acidul salicilic și derivații săi - flavonoide, saponine și mucilagii.

Extractul de Trei-frați-pătați este cel mai puternic antialergic cunoscut în lume, la ora actuală, eficienţa sa fiind observată în toate tipurile de alergie (cutanată, respiratorie, digestivă etc.), precum şi în cazul bolilor autoimune, în dermatita atopică. Conține un puternic detoxifiant, neutralizează radicalii liberi din sânge, este diuretic și reglează sistemul imunitar.

Fructele de Cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, beta-caroten, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP. Datorită conținutului bogat în vitamine, sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului în faţa bolilor și jucând un rol însemnat în reglarea proceselor din organism.

Se recomandă o cură cu fructe de cătină anual, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară, care le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări: de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă.

Fructele de Porumbar, bogate în vitamina C, în săruri de calciu şi magneziu, cu un conţinut crescut de taninuri, au proprietăţi vitaminizante, diuretice şi antidiareice.

Fructele de Afin au efecte multiple: regenerarea vaselor sanguine, neutralizarea infecţiilor din intestin, protejarea împotriva radioactivităţii, reglarea proceselor imunitare.

Zahărul brun invertit realizează extragerea siropului prin macerare la rece şi conservă produsul, fiind o alternativă mai sănătoasă pentru organism. Zahărul conţine substanţa numită zaharoză, pe care organismul, pentru a o asimila, trebuie să o transforme în glucoză şi fructoză prin intermediul invertazei, o enzimă ce acţionează la nivelul intestinului subţire. Acest proces implică atât un consum mare de calciu (ceea ce poate duce în timp la decalcifieri, osteoporoză, tetanie, tulburări intestinale), cât şi riscul epuizării resurselor de invertază (cauză a intoleranţei alimentare şi asteniei). Avantajul zahărului brun invertit este că, la nivelul lui, nu se mai regăseşte zaharoza, care creează mari probleme de asimilare, ci aceasta se scindează în două componente: glucoza şi fructoza, nemaifiind necesară solicitarea organismului pe care o implică invertirea.

Numită și „medicamentul vieții” sau „medicamentul absolut”, mierea naturală de albine conține peste 400 de substanțe organice, dintre care minerale, vitamine și enzime care fac din ea cel mai rapid și cel mai puternic energizant natural. În plus, mierea are puternice proprietăți antiinfecțioase, acționând asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor. Acest produs al stupului este un puternic stimulent al digestiei și al metabolismului, favorizează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Mierea este utilă și în menținerea echilibrului endocrin. Ea reglează activitatea principalelor glande din corp producătoare de hormoni.

Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • 3-4 linguriţe pe zi pentru copii şi 3-4 linguri pe zi pentru adulţi, în cure de 3-4 săptămâni.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului sau cărora le este interzis/limitat consumul de zahăr/alcool.

 

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 250ml

Breviar plante

Afinul (Vaccinium Myrtillus)

Mirtilina din afine, numită și „insulina vegetală”, ajută în tratarea diabetului

Brusturele (Arctium lappa)

Rădăcina de brusture are acțiune antitumorală.

Cătina (Hippophaë rhamnoides)

Fructele de Cătină sunt vitaminizante. Ele tonifică întreg organismului și cresc imunitatea.

Coacăzul-negru (Ribes nigrum)

Coacăzul negru este adjuvant în reumatism cronic degenerativ și gută. Fructele au darul de a dezintoxica în profunzime.

Coada-calului (Equisetum arvense)

Coada-calului se foloseşte ca antiseptic şi diuretic în boli de rinichi şi vezică. Are efect remineralizant și hemostatic.

Echinacea (Echinacea purpurea)

Echinacea luptă împotriva oricărui fel de infecție microbiană.

Măceșul (Rosa canina)

Fructele de Măceș sunt adevărate rezervoare de vitamine pentru organismul uman.

Mugurii de brad (Abies alba)

Mugurii de Brad fortifică organismul copiilor și le stimulează creșterea.

Porumbarul (Prunus spinosa)

Porumbele cresc capacitatea de autoapărare a organismului și sunt revitalizante.

Trei-frați-pătați (Viola tricolor)

Trei-frați-pătați are proprietăți antialergice. Planta curăță sângele de toxine, fluidifică și elimină secrețiile bronhice.

Urzica (Urtica dioica)

Urzica are proprietăţi antianemice, energizante, de activare a circulaţiei sângelui, fiind un adjuvant în avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii.