Tinctură Nera Plant Glicemo-complex, 200ml

Tinctură Nera Plant Glicemo-complex, 200ml
33,45 RON

Susține metabolismul glucidic.

Complex natural cu concentrație mare de principii active.

Cum acţionează?
  • Contribuie la menţinerea unui nivel normal de glucide în sânge.

Pentru ce se recomandă?
  • Diabet zaharat

Ce ingrediente conține?

alcool etilic 40% v/v, 10g amestec de plante: frunze și fructe de Afin (Vaccinium myrtillus) - 4g, părți aeriene de Urzică (Urtica dioica) - 2g, frunze de Dud (Morus sp.), frunze de Nuc (Juglans regia), părți aeriene de Salvie (Salvia officinalis), teci de Fasole (Phaseolus vulgaris) - câte 1g fiecare.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele și frunzele de Afin au efecte multiple: vitaminizante, energizante, antioxidante, hipoglicemiante, capilaro- și vasoprotectoare,  cresc acuitatea vizuală,  antiinflamatoare și reglatoare a proceselor imunitare. Proprietatea de a scădea zahărul din sânge se datorează mirtilinei, numită şi insulină vegetală. Pentru a le spori eficacitatea terapeutică în diabetul zaharat, frunzele de afin se pot asocia cu păstăi de fasole şi frunze de dud.

Studii clinice actuale au demonstrat efectul hipoglicemiant al Urzicii, recomandându-se ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat de tip II. În plus, ea stimulează diureza, protejează inima și vasele de sânge și are efect antioxidant.

Frunzele de Dud au efect hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ și antibacterian, fiind întrebuințate ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat și al diareei, dar și în răceli și în tratarea ulcerului gastric și duodenal.

Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice ale frunzelor de Nuc: sunt hipoglicemiante (utilizate în tratamentul diabetului zaharat), depurative; stomahice, antidiareice, antiseptice intestinal, bac-tericide, antifungice, dezinfectante gastro-intestinale, astringente, vermifuge, antiscorbutice, tonic-amare și antiinflamatoare.

Infuzia din frunze de Salvie poate înlocui aportul zilnic de lichide pentru bolnavul diabetic. Salvia sporește foarte mult receptivitatea organismului la insulină (cu până la 2-3 ori). O eficiență crescută o are infuzia obținută dintr-un amestec de frunze de dud şi de salvie.

De la fasole, în scop terapeutic, se folosesc tecile bine uscate și mărunțite. Tecile sunt cojile în care se dezvoltă boabele și conțin aminoacizi, substanțe minerale, vitamina C, tirozidină și triptofan. Tecile de fasole se recomandă în diabet și pancreatită cronică.

Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulți: câte 1 linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii între 1 și 3 ani: un sfert de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: ½ linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool, sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: recipient de sticlă violet cu picurător, a 200ml

Breviar plante

Afinul (Vaccinium Myrtillus)

Mirtilina din afine, numită și „insulina vegetală”, ajută în tratarea diabetului

Dudul (Morus alba)

Frunzele de Dud sunt folosite ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat, dar și în răceli și în tratarea ulcerului gastric și duodenal. Rădăcina este utilă în cazul tuturor retențiilor hidrice.

Nucul (Juglans regia)

Frunzele de Nuc sunt un bun tonic capilar. Ele combat dermatita seboreică și mătreața.

Salvia (Salvia officinalis)

Salvia se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal și nervos și pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală.

Urzica (Urtica dioica)

Urzica are proprietăţi antianemice, energizante, de activare a circulaţiei sângelui, fiind un adjuvant în avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii.