Tinctură Nera Plant Imuno-complex, 200ml

Tinctură Nera Plant Imuno-complex, 200ml
33,45 RON

Tonic general.

Complex natural cu concentrație mare de principii active.

Cum acţionează?
  • Vitalizează şi remineralizează.

  • Ajută la menţinerea capacităţii de autoapărare a organismului, întârziind procesele degenerative la nivel celular și îmbătrânirea prematură a țesuturilor.

Pentru ce se recomandă?
  • Astenie, sindrom de oboseală cronică

  • Convalescență

  • Anemie

  • Profilaxia infecţiilor virale

  • Creşterea rezistenţei la efort fizic şi psihic

Ce ingrediente conține?

alcool etilic 40% v/v, 10g amestec de plante: părți aeriene de Crețușcă (Filipendula ulmaria) - 3g, părți aeriene de Urzică (Urtica dioica) - 2g, fructe de Cătină (Hippophaë rhamnoides), frunze și fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum), părți aeriene de Echinacea (Echinacea purpurea), fructe de Măceș (Rosa canina), fructe de Porumbar (Prunus spinosa) - câte 1g fiecare.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele de Cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, beta-caroten, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP. Datorită conținutului bogat în vitamine, sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului în faţa bolilor și jucând un rol însemnat în reglarea proceselor din organism

Se recomandă o cură cu fructe de cătină, anual, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară care le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări: de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă.

Frunzele și fructele negre şi aromate de Coacăz negru conţin şi ele o doză mare de vitamina C (de circa 5 ori mai multă vitamina C decât portocalele), având puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. În tratatul său despre coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzele negre”. Tratează peste 50 de boli și tulburări. Este indicat să se consume în anotimpul rece, pentru că au efect de protecţie pentru aparatul respirator, refac sistemul nervos şi ţesuturile.

Crețușca susține sănătatea aparatului respirator. Florile și frunzele sunt bogate în minerale,uleiuri esențiale, acid salicilic, flavonoide, glicozide, cu efect antiinflamator, analgezic, diuretic. Datorită efectului sudorific reduce febra, are efect detoxifiant, astringent.

Echinacea, această plantă minune are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, motiv pentru care poate lupta împotriva oricărui fel de infecție microbiană. Antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar, echinacea curăță sângele și sistemul limfatic, catalizează acțiunea celulelor albe și acționează eficient în cazul bolilor de plămâni, al gripei și virozelor.

Preparatele din echinacea se recomandă pentru răceli, ca stimulent pentru sistemul imunitar prin diverse metode printre care și creșterea producerii de anumite celule albe din sânge și întărirea pereților celulari astfel încât bacteriile și virușii să nu intre atât de ușor în celule. Datorită proprietăților sale antivirale, echinaceea este folosită în tratarea cu precădere a bolilor respiratorii și ca remediu preventiv pentru anumite tulburări, dureri, mai ales la copii, la persoanele în vârstă care au un sistem imunitar slăbit, convalescenți, etc. Echinaceea este foarte recomandată pentru vindecarea gripei și a răcelilor; a afecțiunilor gâtului (precum faringita sau angina); a bolii pulmonare obstructive cronice (EPOC), a alergiilor, a febrei fânului.

Studiile clinice au arătat că echinacea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, mai ales limfocite și o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substanțe anti-infecțioase naturale). Echinacea este un foarte bun remediu care întărește sistemul imunitar, fiind recomandată pentru prevenirea sau vindecarea bolilor infecțioase atunci când organismul este slăbit.

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor.

Fructele de Porumbar, bogate în vitamina C, în săruri de calciu şi magneziu, cu un conţinut crescut de taninuri, au proprietăţi vitaminizante, diuretice şi antidiareice.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragică), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten). Preparatele pe bază de Urzică  au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui și antimicrobiene.

Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor).

Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulți: câte 1 linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii între 1 și 3 ani: un sfert de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: ½ linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool, sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: recipient de sticlă violet cu picurător, a 200ml

Breviar plante

Cătina (Hippophaë rhamnoides)

Fructele de Cătină sunt vitaminizante. Ele tonifică întreg organismului și cresc imunitatea.

Coacăzul-negru (Ribes nigrum)

Coacăzul negru este adjuvant în reumatism cronic degenerativ și gută. Fructele au darul de a dezintoxica în profunzime.

Crețușca ( Filipendula ulmaria)

Crețușca susține sănătatea aparatului respirator și a articulațiilor.

Echinacea (Echinacea purpurea)

Echinacea luptă împotriva oricărui fel de infecție microbiană.

Măceșul (Rosa canina)

Fructele de Măceș sunt adevărate rezervoare de vitamine pentru organismul uman.

Porumbarul (Prunus spinosa)

Porumbele cresc capacitatea de autoapărare a organismului și sunt revitalizante.

Urzica (Urtica dioica)

Urzica are proprietăţi antianemice, energizante, de activare a circulaţiei sângelui, fiind un adjuvant în avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii.