Oțet Nera Plant Adipstop, 250ml

Oțet Nera Plant Adipstop, 250ml
22,45 RON

Accelerează arderea grăsimilor.

Cum acţionează?
  • Stimulează scăderea greutății corporale.

  • Susţine reglarea tranzitului intestinal.

  • Favorizează eliminarea toxinelor.

Pentru ce se recomandă?
  • Metabolism leneș

  • Constipaţie

  • Obezitate, celulită

Ce ingrediente conține?
27% mere mature sănătoase (Malus domestica), 2% flori de Gălbenele (Calendula officinalis), 2% părți aeriene de Senna (Cassia angustifolia), 1,5% părți aeriene și rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale), 1,5% flori de Soc (Sambucus nigra), 1% Ardei iute (Capsicum spp.), 1% părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), 1% părți aeriene de Urzică (Urtica dioica); 0,5% drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae); în bază de apă și îndulcitori: miere de albine, zahăr brun invertit.
Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importantă sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Florile de Gălbenele reglează funcția biliară, prin principiile amare având o acțiune hipolipemiantă, coleretică. Se recomandă în tratamentul colecistitelor, dischineziei biliare atone și hipotone, precum și în creșterea secreției de bilă a celulelor hepatice.

Senna are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative. Indicaţia principală este în caz de constipaţie (acută sau cronică), unde acţionează prin stimularea directă a peristaltismului intestinal, iritarea mucoasei intestinale şi diminuarea consistenţei scaunelor (prin scăderea absorbţiei apei şi electroliţilor şi stimularea eliminării sodiului şi apei în lumenul intestinal).

Utilizarea Păpădiei are o veche şi lungă tradiţie, fiind folosită în numeroase sisteme de medicină tradiţională. În medicina tradiţională românească are multiple recomandări: tonic amar şi general, diuretic depurativ (cu eliminare masivă de colesterol), eupeptic,  hipocolesterolemiant, decongestiv, normalizează circulaţia sangvină, tonifiant al pielii etc. Se utilizează ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecţiuni hepato-biliare (măreşte secreţia biliară, combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice). Prin diureza pe care o produce ajută la eliminarea toxinelor din organism şi, indirect, în eczeme şi alte boli de piele, în gută, reumatism şi ateroscleroză. Frunzele proaspete de primăvară, remineralizante şi detoxifiante, se folosesc în salate sau preparate culinare.

Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust: frunzele (acţiune laxativă), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarţa (foarte bogata in substante diuretice). Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseşte ca medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Comisia Europeană menţionează efectele florilor de Soc ca diaforetice şi diuretice, datorită conţinutului în flavonoide şi acizilor fenolici – validând astfel utilizările tradiţionale.

Cultivat acum în întreaga lume, Ardeiul iute reprezintă un stimulent și un antiseptic ce conține o mare cantitate de vitamina C și beta-caroten. Poate regulariza curgerea sângelui și poate întări inima, arterele și nervii. Conține, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, fier, magneziu și fosfor.

Ardeiul iute determină arderea rapidă a grăsimilor din corp. Prin utilizarea sa în mâncărurile care, astfel, devin condimentate, caloriile în plus sunt arse. Pentru persoanele care suferă de astm, bronșite cronice, sinuzite sau congestii datorate răcelii sau gripei, este util consumul ardeiului iute întrucât acesta acționează ca un expectorant.

Ardeiul iute este recunoscut și pentru alte avantaje, precum acela că are efect coagulant, îmbunătățește memoria, previne atacurile cardiace, face bine corzilor vocale, elimină starea de oboseală, are efect antiinflamator. Contrar anumitor păreri, ardeiul iute nu produce ulcer, nici hemoroizi.

Cicoarea este folosită ca tonic amar şi colagog. Principiile active, inulina și cicorina, colina, taninul, acidul cicoric, protide, minerale şi vitamine – se găsesc în concentraţii mari mai ales în rădăcină. Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Inulina și cicorina sporesc secreţia de bilă şi de sucuri gastrice, îmbunătăţind digestia şi eliminând probleme cum ar fi balonarea, inapetenţa, atonia gastrică. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice. Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, Cicoarea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi.

Cicoarea stimulează, dar şi inhibă, pofta de mâncare. Tandemul de acţiune tonic aperitiv - anorexigen poate fi valorificat, într-un sens sau în altul, în funcţie de  metoda de administrare. Dacă se apelează la preparate pe bază de Cicoare înainte de mese, atunci apetitul va creşte, iar dacă aceste preparate se iau în timpul meselor, efectul va fi contrar (va diminua apetitul). De aceea Cicoarea se dovedeşte utilă atât în cazul în care se constată că pofta de mâncare este scăzută, cât şi atunci când apetitul este exagerat. Acţiunea anorexigenă a preparatelor obţinute din rădăcina de Cicoare este superioară extractelor obţinute din părţile aeriene ale plantei. Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, hepatoprotectoare, antimicrobiene și diuretice.

Drojdia de bere mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Zahărul brun invertit conservă produsul, fiind elementul necesar fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului. 

Cum se utilizează produsul?

Intern:

Adulți: 1 lingură de 3 ori pe zi, în timpul meselor, diluat în apă, ceai sau sucuri naturale.

Copii între 1-3 ani: 1/2 linguriță de 3 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: 1 linguriță de 3 ori pe zi.

Cura durează 3-4 săptămâni și poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

Produsul se poate consuma în salate și mâncăruri, după gust, sau diluat în apă, ceai sau sucuri naturale.

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Concentraţie acetică: minimum 50g/1000ml

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 250ml

Breviar plante

Ardeiul iute (Capsicum annuum)

Ardeiul iute determină arderea rapidă a grăsimilor din corp. Are efect antiinflamator.

Cicoarea (Cichorium intybus)

Cicoarea stimulează digestia, curăţă ficatul şi splina. Ea detoxifică organismul.

Gălbenelele (Calendula officinalis)

Florile de Gălbenele sunt adevărate antibiotice naturale. Se recomandă în ulcerul gastro-duodenal, candidoză intestinală sau vaginală, tulburări menstruale.

Mărul (Malus domestica)

Merele sunt şi o importantă sursă de potasiu care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe.

Păpădia (Taraxacum officinalis)

Prin diureza pe care o produce, Păpădia ajută la eliminarea toxinelor din organism. Frunzele proaspete sunt vitaminizante și remineralizante.

Senna (Cassia angustifolia)

Senna are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative.

Socul (Sambucus nigra)

Florile de soc sunt un remediu eficient pentru guturaiul însoțit de febră. Fructele ajută la reducerea și prevenirea diferitelor afecțiuni oculare.

Urzica (Urtica dioica)

Urzica are proprietăţi antianemice, energizante, de activare a circulaţiei sângelui, fiind un adjuvant în avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii.