CEAI GLICEMO-COMPLEX ECO 50GR

12,95lei

Susține metabolismul glucidic

 

Descriere

Cum acţionează?

  • Susține buna funcționare a metabolismului glucidelor (Afin)
  • Ajută la menținerea nivelului normal de glucide în sânge (Afin, Dud)

Pentru ce se recomandă?

  • Diabet zaharat

Informații suplimentare

Greutate 0.06 kg
Ceai

Ceai

frunze și fructe (părți egale) de Afin (Vaccinium myrtillus) - 60%; părți aeriene de Urzică (Urtica dioica) - 20%; frunze de Nuc (Juglans regia) - 10%; frunze de Dud (Morus sp.) - 4%; Castravete amar (Momordica charantia) - 2%; teci de Fasole (Phaseolus vulgaris) - 2%; părți aeriene de Salvie (Salvia officinalis) - 2%.

*Toate ingredientele provin din agricultură ecologică.

Proprietăți ingrediente

Fructele și frunzele de Afin au efecte multiple: vitaminizante, energizante, antioxidante, hipoglicemiante, capilaro- și vasoprotectoare,  cresc acuitatea vizuală,  antiinflamatoare și reglatoare a proceselor imunitare. Proprietatea de a scădea zahărul din sânge se datorează mirtilinei, numită şi insulină vegetală. Pentru a le spori eficacitatea terapeutică în diabetul zaharat, frunzele de afin se pot asocia cu păstăi de fasole şi frunze de dud.

Studii clinice actuale au demonstrat efectul hipoglicemiant al Urzicii, recomandându-se ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat de tip II. În plus, ea stimulează diureza, protejează inima și vasele de sânge și are efect antioxidant.

Frunzele de Dud au efect hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ și antibacterian, fiind întrebuințate ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat și al diareei, dar și în răceli și în tratarea ulcerului gastric și duodenal.

Castravetele amar, cunoscut și sub numele de tărtăcuță sau Momordica charantia, este o plantă agățătoare tropicală înrudită îndeaproape cu dovlecii, dovleceii și castraveții obișnuiți. Este cultivat în întreaga lume pentru fructele sale comestibile, care sunt considerate de referință în multe tipuri de bucătărie asiatică, dar și în fitoterapie. El contribuie la reglarea glicemiei, ceea ce îl face util în tratamentul diabetului, ajută la scăderea colesterolului și are proprietăți anticanceroase, potrivit unor cercetări recente.
În ultimii ani, mai multe studii au confirmat rolul acestui fruct în controlul glicemiei. Un studiu de 3 luni la care au participat 24 de adulți cu diabet zaharat a arătat că administrarea a 2.000 mg de exract de castravete amar scade zilnic glicemia și hemoglobina A1c, un test utilizat pentru a măsura controlul zahărului din sânge pe parcursul a trei luni. Un alt studiu efectuat pe 40 de persoane cu diabet a constatat că administrarea a 2.000 mg pe zi de extract de castravete amar timp de 4 săptămâni a dus la o reducere modestă a nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, suplimentul cu castravete amar a scăzut semnificativ nivelul fructozaminei, un alt marker al controlului zahărului din sânge pe termen lung.
Se presupune că extractul de castravetele amar îmbunătățește modul în care zahărul este utilizat în țesuturi și stimulează secreția de insulină, hormonul responsabil pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice ale frunzelor de Nuc: sunt hipoglicemiante (utilizate în tratamentul diabetului zaharat), depurative; stomahice, antidiareice, antiseptice intestinal, bac-tericide, antifungice, dezinfectante gastro-intestinale, astringente, vermifuge, antiscorbutice, tonic-amare și antiinflamatoare.

Infuzia din frunze de Salvie poate înlocui aportul zilnic de lichide pentru bolnavul diabetic. Salvia sporește foarte mult receptivitatea organismului la insulină (cu până la 2-3 ori). O eficiență crescută o are infuzia obținută dintr-un amestec de frunze de dud şi de salvie.

De la fasole, în scop terapeutic, se folosesc tecile bine uscate și mărunțite. Tecile sunt cojile în care se dezvoltă boabele și conțin aminoacizi, substanțe minerale, vitamina C, tirozidină și triptofan. Tecile de fasole se recomandă în diabet și pancreatită cronică.

Breviar ingrediente

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „CEAI GLICEMO-COMPLEX ECO 50GR”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizare

Intern: infuzie - în 250 ml apă clocotită se adaugă 1 lingură de plante, se acoperă timp de 5 minute, apoi se strecoară.

Adulți: 2-3 căni pe zi, în cure de 6-12 săptămâni, care pot fi reluate după o pauză de 10 zile.

Copii: 1/2 de cană, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate, la temperaturi de 15-30oC.

 

Mod de prezentare

Pungă stand up, 50gr

S-ar putea să-ți placă și…