CRACKERS CU MASLINE SI ROSII ECO 100GR

13,45lei

O gustare săţioasă, plină de nutrienţi

 

Descriere

Hrănitori, crocanți și sănătoși, Crackers Eco Nera Plant cu măsline şi roşii sunt potriviți pentru orice răgaz care cere o gustare, oriunde – acasă, la școală, la birou sau în călătorie. Pot fi folosiți și ca înlocuitor pentru pâine, simpli sau în combinație cu diverse paste tartinabile.

Porția ta zilnică de energie, din ingrediente eco 100%

Informații nutriționale pentru 100gr:
Valoare energetică: 1935kJ/462kcal
Grăsimi: 20,7g
– din care acizi grași saturați: 9g
Carbohidrați: 56,2g
– din care zaharuri: 4,6g
Fibre: 5,5g
Proteine: 10g
Sare: 1,8g

Informații suplimentare

Greutate 0.11 kg

făină ecologică de grâu, pastă de roșii, măsline, ulei de palmier, turmeric, piper, apă, sare neiodată. 

*Toate ingredientele provin din agricultură ecologică.

Proprietăți ingrediente

Făina ecologică de grâu oferă preparatelor o savoare pură și un gust bogat, producția ecologică conferindu-i toate vitaminele, fibrele și nutrienții de care avem nevoie într-o alimentație sănătoasă. Este recomandată pentru aluaturi, pâine, produse de patiserie, torturi, prăjituri fine și alte dulciuri, dar și pentru a da consistenţă supelor și sosurilor. Cu o istorie milenară şi un bogat conţinut nutritiv, grâul constituie baza alimentației. Fibrele din grâul integral sunt esenţiale pentru buna funcţionare a tranzitului intestinal. Ele favorizează o eliberare mai lentă şi treptată a glucozei în sânge, menținându-se astfel un echilibru al glucozei în organism. Astfel, produsele din grâu integral sunt mai ușor tolerate de diabetici.

Pasta de roșii este un ingredient de bază în multe reţete culinare. Ştiaţi că în timpul fierberii roșiilor, zestrea lor de săruri minerale nu se pierde, iar licopenul conţinut de acestea nu se degradează, dimpotrivă, devine mai ușor de asimilat în organism? Pasta și sucul de roșii au efect benefic asupra circulației sanguine şi previn apariția cheagurilor de sânge. Fiindcă au în compoziție săruri de potasiu, preparatele din roşii au darul de a reduce tensiunea arterială, prevenind apariția unor afecțiuni cardiovasculare. Licopenul, cel care „colorează” roșiile, neutralizează radicalii liberi, prevenind astfel apariția cancerului.

Măslinele sunt recomandate pentru consumul zilnic, cu atât mai mult celor care suferă de afecţiuni cronice. Cu un conţinut foarte ridicat de grăsimi monosaturate şi o însemnată cantitate de proteine, vitamina E şi antioxidanţi, măslinele susţin şi menţin sănătatea inimii, reduc nivelul colesterolului rău şi diminuează riscul apariţei bolilor coronariene şi a atacului vascular cerebral. 

Uleiul de palmier este un ingredient uşor de integrat în diverse preparate, fiind folosit la produsele de panificaţie şi patiserie, dar şi în bucătărie. Nu are gust, nici miros. Spre deosebire de alte grăsimi, uleiul de palmier are un conținut bogat în acizi grași saturați și monosaturați, precum acidul palmitic, oleic, stearic și miristic. În compoziţia sa regăsim o însemnată cantitate de vitamina E (tocoferol), acizi grași omega-3 şi omega-6, într-un raport echilibrat, dar şi alfa și betacaroten (forme ale vitaminei A), în cantități de 4-5 ori mai mari decât în morcovi. 

Turmericul are un gust aromat, asemănător piperului ca iuțeală și usor amărui,  și o capacitate extraordinară de a colora preparatele la care este folosit. Culoarea sa specifică este dată de curcumină (considerată de unii specialisti ca fiind cel mai puternic compus antiinflamator natural). Turmericul mai conține carbohidrati, proteine, grăsimi, vitaminele B2, B3, B6, C și E, minerale (sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, zinc), fibre și uleiuri esențiale. Turmericul menține sănătatea inimii și are rol neuroprotector. El are și proprietatea de a elimina toxinele, de  a diminua retenția de apă, promovând o digestie sănătoasă.

Piperul intensifică aroma preparatelor în care este folosit şi are proprietăţi antioxidante. Datorită alcaloizilor din compoziţia sa, el acţionează ca un stimulator pentru organism, sporind absorbţia anumitor nutrienţi. De exemplu, vitamina B, seleniul şi betacarotenul sunt asimilate mai rapid în organism atunci când piperul este folosit în alimentaţie. Cercetările ştiinţifice arată că piperina reduce peroxidarea lipidelor, un proces care cauzează producţia de radicali liberi dăunători.

Breviar ingrediente

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „CRACKERS CU MASLINE SI ROSII ECO 100GR”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizare

Crackers Eco Nera Plant cu măsline și roșii sunt potriviți pentru orice răgaz care cere o gustare, oriunde – acasă, la școală, la birou sau în călătorie. Pot fi folosiți și ca înlocuitor pentru pâine, simpli sau în combinație cu diverse paste tartinabile. A se păstra într-un loc uscat, la temperaturi de 15-30oC.

Mod de prezentare

Pungă stand up, 100g

S-ar putea să-ți placă și…