Tonic fizic şi mental. Protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
56,75lei
Tonic fizic şi mental. Protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
Produs natural obținut din părți aeriene de salvie (Salvia officinalis), proaspăt culese, ale căror substanţe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.
Ulei | Ulei |
---|
Salvie (Salvia officinalis) - 10%, excipient: ulei de măsline extravirgin.
Salvia - Frunzele conţin 3-8% taninuri catechice, acizi fenolici: rosmarinic, cafeic, clorogenic, ferulic şi galic, 1-3% flavonoide: apigenină, derivaţi ai luteolinei. Cele mai importante substanţe active ale plantei sunt: uleiul esenţial (1-2%), salvinul, cirsimaritinul şi acidul rosmarinic. Salvinul şi cirsimaritinul distrug bacteriile; acidul rosmarinic are efect antiinflamator, iar uleiul esenţial actionează ca antiperspirant, influenţând centrul de comandă din creier al reglării temperaturii corpului.
Datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului esenţial şi a celorlalte substanţe active din frunze, extractele de salvie au proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. Se utilizează ca eupeptic-amar, stimulent în dispepsii şi atonii gastro-intestinale, colagog şi în disfuncţii ovariene.
Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.
Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.
În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.
Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:
Adulți: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, în care puteți adăuga 1-2 picături de lămâie.
Copii: ½ linguriță de 2 ori pe zi.
Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj deoarece oferă protecția optimă împotriva luminii din domeniul vizibil, încetinind procesul de alterare, urmare a radiației luminoase. O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu, astfel fiind menținută vitalitatea structurilor moleculare din substanțele conținute.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.