BIO_ULEI DE MASLINE CU CIMBRISOR SI OREGANO_250ML

60,95lei

Menţine motilitatea gastro-intestinală normală. Susţine fluidificarea şi eliminarea secreţiilor bronşice. Protejează organismul împotriva stresului oxidativ.

 

 

 

Dacă achiziționezi acest produs câștigi 7 Puncte cu valoarea de 7,00lei!

Descriere

Produs natural obținut din părți aeriene de cimbrişor (Thymus serpyllum) și oregan (Origanum vulgare),proaspăt recoltate, ale căror substanțe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.

Cum acţionează?
  • Menţine motilitatea gastro-intestinală normală; carminativ ( calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale)
  • Protejează organismul împotriva stresului oxidativ
  • Reconfortant, sedativ
Pentru ce se recomandă?
  • Balonare, enterocolită, helmintiază (infestare cu paraziți intestinali)
  • Anorexie, anemie, astenie
  • Stres oxidativ

 
Informații nutriționale pentru 100ml:

Valoare energetică: 3696kJ/899kcal
Grăsimi: 99,92g
– din care acizi grași saturați: 13,7g
Glucide: ‹ 0,2g
– din care zaharuri: ‹ 0,2g
Fibre: ‹ 0,5g
Proteine: ‹ 0,3g
Sare: 0,02g

Informații suplimentare

Greutate 0.50 kg
Ulei

Ulei

Cimbrişor (Thymus serpyllum) - 5%, oregan (Origanum vulgare) – 5%, excipient: ulei de măsline extravirgin.

Proprietăți ingrediente

Cimbrișorul - datorită uleiului esențial pe care îl conţine, calmează spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care este indicat în tratarea tusei convulsive sau spastice, a tusei astmaticilor, bronşitei şi răguşelii.

Având şi o acţiune antiseptică puternică, cimbrișorul acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare. De asemenea, datorită uleiului esențial bogat în timol, poate ajuta la eliminarea viermilor intestinali.

Substanţa amară, în asociaţie cu ceilalţi componenţi chimici, dau cimbrișorului proprietăţi stomahice şi stimulente, care îl fac să fie un bun tonic digestiv şi nervos. Ameliorează starea bolnavului în meteorism, enterocolită, astenie; stimulează pofta de mâncare; se recomandă şi în cazul anemiilor.

Extern, cimbrişorul se foloseşte pentru calmarea durerilor provocate de reumatism, gută, migrene şi pentru stimularea circulaţiei periferice, prin masaj. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, poate fi folosit în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii.

Oregano (Șovârvul) - Compoziţia chimică complexă a speciei face ca aceasta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Substanţele amare şi tanoizii imprimă produsului acţiune tonic-amară, uşor astringentă şi produce o uşoară bronhodilataţie, fluidifică secreţiile bronhice, ajutând la expectoraţie.

Intern, oregano (șovârvul) se recomandă în gastrita hipoacidă, traheită, bronşită, astm bronşic, iar extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.

Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Breviar ingrediente

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „BIO_ULEI DE MASLINE CU CIMBRISOR SI OREGANO_250ML”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizare

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:

Adulți: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, în care puteți adăuga 1-2 picături de lămâie.

Copii: ½ linguriță de 2 ori pe zi.

A se folosi în cure scurte şi cu pauze între ele de către persoanele cu afecţiuni digestive.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare

Sticlă violet.

Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj deoarece oferă protecția optimă împotriva luminii din domeniul vizibil, încetinind procesul de alterare, urmare a radiației luminoase. O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu, astfel fiind menținută vitalitatea structurilor moleculare din substanțele conținute.

S-ar putea să-ți placă și…