TINCTURA GLICEMO-COMPLEX ECO 50ML

12,45lei

Susține metabolismul glucidic

 

Descriere

Cum acţionează?

  • Susține buna funcționare a metabolismului glucidelor (Afin)
  • Ajută la menținerea nivelului normal de glucide în sânge (Afin, Dud)
Pentru ce se recomandă?
  • Diabet zaharat

Informații suplimentare

Greutate 0.15 kg
Tinctura

Tinctura

alcool etilic 40% v/v; 10% amestec de plante (frunze și fructe de Afin/Vaccinium myrtillus (în părți egale) - 60%; părți aeriene de Urzică/Urtica dioica - 20%; frunze de Nuc/Juglans regia - 10%; frunze de Dud/Morus sp. - 4%; Castravete amar/Momordica charantia - 2%; teci de Fasole/Phaseolus vulgaris - 2%; părți aeriene de Salvie/Salvia officinalis - 2%).

*Toate ingredientele provin din agricultură ecologică.

Proprietăți ingrediente

Fructele și frunzele de Afin au efecte multiple: vitaminizante, energizante, antioxidante, hipoglicemiante, capilaro- și vasoprotectoare,  cresc acuitatea vizuală,  antiinflamatoare și reglatoare a proceselor imunitare. Proprietatea de a scădea zahărul din sânge se datorează mirtilinei, numită şi insulină vegetală. Pentru a le spori eficacitatea terapeutică în diabetul zaharat, frunzele de afin se pot asocia cu păstăi de fasole şi frunze de dud.

Studii clinice actuale au demonstrat efectul hipoglicemiant al Urzicii, recomandându-se ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat de tip II. În plus, ea stimulează diureza, protejează inima și vasele de sânge și are efect antioxidant.

Frunzele de Dud au efect hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ și antibacterian, fiind întrebuințate ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat și al diareei, dar și în răceli și în tratarea ulcerului gastric și duodenal.

Castravetele amar, cunoscut și sub numele de tărtăcuță sau Momordica charantia, este o plantă agățătoare tropicală înrudită îndeaproape cu dovlecii, dovleceii și castraveții obișnuiți. Este cultivat în întreaga lume pentru fructele sale comestibile, care sunt considerate de referință în multe tipuri de bucătărie asiatică, dar și în fitoterapie. El contribuie la reglarea glicemiei, ceea ce îl face util în tratamentul diabetului, ajută la scăderea colesterolului și are proprietăți anticanceroase, potrivit unor cercetări recente.
În ultimii ani, mai multe studii au confirmat rolul acestui fruct în controlul glicemiei. Un studiu de 3 luni la care au participat 24 de adulți cu diabet zaharat a arătat că administrarea a 2.000 mg de exract de castravete amar scade zilnic glicemia și hemoglobina A1c, un test utilizat pentru a măsura controlul zahărului din sânge pe parcursul a trei luni. Un alt studiu efectuat pe 40 de persoane cu diabet a constatat că administrarea a 2.000 mg pe zi de extract de castravete amar timp de 4 săptămâni a dus la o reducere modestă a nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, suplimentul cu castravete amar a scăzut semnificativ nivelul fructozaminei, un alt marker al controlului zahărului din sânge pe termen lung.
Se presupune că extractul de castravetele amar îmbunătățește modul în care zahărul este utilizat în țesuturi și stimulează secreția de insulină, hormonul responsabil pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice ale frunzelor de Nuc: sunt hipoglicemiante (utilizate în tratamentul diabetului zaharat), depurative; stomahice, antidiareice, antiseptice intestinal, bac-tericide, antifungice, dezinfectante gastro-intestinale, astringente, vermifuge, antiscorbutice, tonic-amare și antiinflamatoare.

Infuzia din frunze de Salvie poate înlocui aportul zilnic de lichide pentru bolnavul diabetic. Salvia sporește foarte mult receptivitatea organismului la insulină (cu până la 2-3 ori). O eficiență crescută o are infuzia obținută dintr-un amestec de frunze de dud şi de salvie.

De la fasole, în scop terapeutic, se folosesc tecile bine uscate și mărunțite. Tecile sunt cojile în care se dezvoltă boabele și conțin aminoacizi, substanțe minerale, vitamina C, tirozidină și triptofan. Tecile de fasole se recomandă în diabet și pancreatită cronică.

Breviar ingrediente

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „TINCTURA GLICEMO-COMPLEX ECO 50ML”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizare

Intern

Adulți: câte 1 linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, 4-8 săptămâni, care pot fi reluate după o pauză de 10 zile.

Copii între 1 și 3 ani: un sfert de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: o jumătate de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Atenționări: A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/ limitat consumul de alcool. A se păstra bine închis, la temperaturi de 15-30oC.  În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului. 

A se agita înainte de utilizare.

Mod de prezentare

Sticlă violet, 50ml

Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj deoarece oferă protecția optimă împotriva luminii din domeniul vizibil, încetinind procesul de alterare, urmare a radiației luminoase. O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu, astfel fiind menținută vitalitatea structurilor moleculare din substanțele conținute.

S-ar putea să-ți placă și…