Produs mănăstiresc tradițional, cu proprietăți terapeutice deosebite
136,45lei
Produs mănăstiresc tradițional, cu proprietăți terapeutice deosebite
Uleiul de măsline extravirgin Agoureleo, presat la rece, este obținut din măsline verzi, recoltate timpuriu, direct și exclusiv prin procedee mecanice, la doar câteva ore după culegerea măslinelor. Are proprietăți terapeutice deosebite: este antioxidant, antiinflamator, cardio și neuroprotector.
Știați că dacă pentru extragerea unui litru de ulei clasic se folosesc 3-4 kg de măsline coapte, pentru 1 litru de ulei Agoureleo e nevoie de peste 10 kg de măsline verzi?
Informații nutriționale pentru 100ml: Valoare energetică: 3701kJ/884kcal Grăsimi: 100g din care – saturate: 14,2g – mono-saturate: 79,5g – poli-saturate: 6,3g Carbohidrați: 0g – din care zaharuri: 0g Proteine: 0g Sare: 0g Caracteristici de calitate: Aciditate: ≤ 0,20% Valoare peroxid (meq O2/kg): 7,64 Absorbție ultraviolet K232*: 1,751; K270*: 0,121; DK*: – 0,003 Biofenoli: 301mg/kg
Produs de Mănăstirea Ormylia din Grecia, Uleiul de măsline extravirgin Agoureleo, presat la rece, este un ulei de calitate superioară, obținut din cultura ecologică de pe terenurile aflate în proprietatea și grija maicilor acestui așezământ monahal.
Mănăstirea Ormylia din localitatea Halkidiki este o mănăstire de maici, metoc al Mănăstirii Simonos Petras din Sfântul Munte Athos.
Greutate | 1,06 kg |
---|---|
Ulei Ormylia | Ulei Ormylia |
Ulei de măsline extravirgin Agoureleo, presat la rece, extras din măsline verzi, recoltate timpuriu.
Uleiul de măsline Agoureleo are o aromă puternică și gust fructat pronunțat. Conținutul ridicat de clorofilă al măslinelor îi dă acestuia nuanța distinctivă de verde-viu.
Grecii îl consideră un medicament „bun la toate”, luând câte o liguriță pe stomacul gol în fiecare dimineață. Are valoare biologică și nutritivă mai mare decât a oricărui alt ulei și aciditate de doar 0,20%. Cu cât un ulei are aciditate mai mică, cu atât el este mai valoros.
Hipocrate îl aprecia ca fiind benefic pentru mai mult de 60 de boli. Medicina modernă recomandă Uleiul de măsline Agoureleo pentru îmbunătățirea funcției hepatice, în reducerea nivelului colesterolului, pentru reglarea nivelului glicemiei și chiar a greutății corporale. Este ideal și pentru dieta persoanelor care suferă de diabet și boli de inimă.
Uleiul de măsline Agoureleo se recomandă a fi consumat crud (nesupus prelucrării termice). El este potrivit pentru salate, legume gătite la aburi, paste, pește sau simplu, cu pâine caldă sau prăjită (se stropește felia de pâine prăjită cu ulei și se presară deasupra condimentul preferat).
Producător: Mănăstirea Ormylia, Halkidiki, Grecia
Distribuitor: Bio Nera Plant SRL, Mănăstirea Nera
A se păstra la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă a soarelui.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.