Menţine motilitatea gastro-intestinală normală. Susţine fluidificarea şi eliminarea secreţiilor bronşice. Protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
86,95lei 78,26lei
Menţine motilitatea gastro-intestinală normală. Susţine fluidificarea şi eliminarea secreţiilor bronşice. Protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
Produs natural obținut din părți aeriene de cimbrişor (Thymus serpyllum) și oregan (Origanum vulgare),proaspăt recoltate, ale căror substanțe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.
Informații nutriționale pentru 100ml:
Valoare energetică: 3696kJ/899kcal
Grăsimi: 99,92g
– din care acizi grași saturați: 13,7g
Glucide: <0,2g
– din care zaharuri: <0,2g
Fibre: <0,5g
Proteine: <0,3g
Sare: 0,02g
Greutate | 0.94 kg |
---|---|
Ulei | Ulei |
Cimbrişor (Thymus serpyllum) - 5%, oregan (Origanum vulgare) – 5%, excipient: ulei de măsline extravirgin.
Cimbrișorul - datorită uleiului esențial pe care îl conţine, calmează spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care este indicat în tratarea tusei convulsive sau spastice, a tusei astmaticilor, bronşitei şi răguşelii.
Având şi o acţiune antiseptică puternică, cimbrișorul acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare. De asemenea, datorită uleiului esențial bogat în timol, poate ajuta la eliminarea viermilor intestinali.
Substanţa amară, în asociaţie cu ceilalţi componenţi chimici, dau cimbrișorului proprietăţi stomahice şi stimulente, care îl fac să fie un bun tonic digestiv şi nervos. Ameliorează starea bolnavului în meteorism, enterocolită, astenie; stimulează pofta de mâncare; se recomandă şi în cazul anemiilor.
Extern, cimbrişorul se foloseşte pentru calmarea durerilor provocate de reumatism, gută, migrene şi pentru stimularea circulaţiei periferice, prin masaj. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, poate fi folosit în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii.
Oregano (Șovârvul) - Compoziţia chimică complexă a speciei face ca aceasta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Substanţele amare şi tanoizii imprimă produsului acţiune tonic-amară, uşor astringentă şi produce o uşoară bronhodilataţie, fluidifică secreţiile bronhice, ajutând la expectoraţie.
Intern, oregano (șovârvul) se recomandă în gastrita hipoacidă, traheită, bronşită, astm bronşic, iar extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.
Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.
Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.
În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.
Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:
Adulți: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, în care puteți adăuga 1-2 picături de lămâie.
Copii: ½ linguriță de 2 ori pe zi.
A se folosi în cure scurte şi cu pauze între ele de către persoanele cu afecţiuni digestive.
Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj deoarece oferă protecția optimă împotriva luminii din domeniul vizibil, încetinind procesul de alterare, urmare a radiației luminoase. O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu, astfel fiind menținută vitalitatea structurilor moleculare din substanțele conținute.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
spaitu –
Are o aromă subtilă, ideală pentru salatele de vară și nu numai.
Densitatea și aroma acestui ulei sunt ideale pentru a reduce cantitatea de ulei ingerată într-o zi.
Practic, cu o cantitate mai mică, dar cu o calitate crescută, obții efecte superioare în ceea ce privește plăcerea gustului și starea sănătății.
Recomand.