Săpun solid Nera Plant cu lavandă, 110g

Săpun solid Nera Plant cu lavandă, 110g
14,75 RON

Hidratant. Relaxant.

Produs fabricat manual, din extracte de plante, uleiuri vegetale şi ceară. Conținut ridicat de glicerină.

Acțiunea, culoarea și parfumul produsului se datorează în întregime ingredientelor naturale.

Cum acţionează?
  • Hidratează şi relaxează pielea  

  • Antiseptic

  • Regenerează pielea afectată de eczeme, dermatite alergice și inflamații

Pentru ce se recomandă?
  • Îngrijirea zilnică a pielii sănătoase

  • Piele sensibilă, iritată

  • Ten acneic

  • Eczeme, dermatite alergice, inflamații ale pielii

Ce ingrediente conține?

(RO) ulei de floarea soarelui, apă, ulei de măsline, grăsime nehidrogenată de cocos, grăsime nehidrogenată de palmier, hidroxid de sodiu, ceară de albine, extract de lavandă, ulei volatil de lavandă, linalool.

(INCI) Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Cocos Nucifera Oil, Elaeis Guineensis Oil, Sodium Hydroxide, Cera Alba, Lavandula Angustifolia Extract, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Extractul de lavandă este recomandat pentru toate tipurile de piele și ajută în dermatite, arsuri și inflamații.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece conține vitaminele A și D, calciu și fier. Este apreciat pentru proprietățile sale emoliente. Ajută la vindecarea rănilor proaspete și a arsurilor ușoare.

Uleiul de măsline are proprietatea de a catifela pielea. Datorită conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de măsline previne uscarea pielii, îi menţine elasticitatea şi tinereţea. Este folosit și ca exfoliant.

Grăsimea de cocos este obţinută din miezul nucilor de cocos. Previne uscarea și exfolierea pielii, întârzie apariția ridurilor și conferă pielii fermitate. Este folosită ca adjuvant în diferite afecțiuni ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme, acnee etc. Este agentul de spumare din săpun.

Grăsimea de palmier estompează cicatricele vechi datorită conţinutului de vitamina A şi vitamina E. Conferă pielii un aspect tânăr şi prospeţime. Are proprietăţi hidratante. Este adjuvant în boli de piele, precum psoriazis şi eczeme.

Hidroxidul de sodiu are rolul de a saponifica uleiurile vegetale folosite în prepararea săpunului. Cantitatea de hidroxid de sodiu folosită la prepararea săpunurilor este astfel calculată încât, la terminarea procesului de saponificare, acesta nu se mai regăseşte în produsul finit, fiind neutralizat.

Ceara de albine este folosită în prepararea săpunurilor, deoarece conferă acestora consistenţă şi stabilitate. Este cunoscută pentru acţiunea ei de restructurare şi elasticizare a pielii, pe care o calmează şi o ajută să reţină umezeala.

Uleiul volatil de lavandă calmează, cicatrizează, are efect antiinflamator. Are, de asemenea, proprietăţi antifungice, antiseptice şi regenerative, ajutând la relaxarea pielii. Vitamina E conținută conferă elasticitate pielii.

Cum se utilizează produsul?

Se aplică pe pielea umezită, prin mişcări circulare, apoi se clăteşte bine, cu apă multă. Indicat și pentru pielea sensibilă a bebelușilor.

Mod de prezentare: săpun cu formă ovală, a 110g, în ambalaj individual - cutie de carton

Breviar plante

Lavanda (Lavandula angustifolia)

Lavanda e un sedativ natural, dar și un ingredient principal în aromaterapie și în cosmetică.