Sirop Nera Plant Tonic vitaminizant, 250ml

Sirop Nera Plant Tonic vitaminizant, 250ml
24,45 RON

Crește rezistența organismului.

Crește rezistența organismului.

Cum acţionează?

  • Contribuie la tonifierea generală a organismului prin mineralizare şi vitaminizare.

  • Ajută la menţinerea capacităţii de autoapărare a organismului.

Pentru ce se recomandă?

  • Imunitate scăzută

  • Stres, astenie, convalescență

  • Anemie

Ce ingrediente conține?

65% sirop de Afine (Vaccinium myrtillus), Aronia (Aronia melanocarpa), Cătină (Hippophaë rhamnoides), Porumbe (Prunus spinosa), Zmeură (Rubus idaeus) – în părți egale: 7,8%; 35% vin de Coacăze negre (Ribes nigrum), Măceșe (Rosa canina) – în părți egale: 10,5%, zahăr brun invertit și miere de albine.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Coacăzele negre conțin un număr impresionant de minerale și vitamine, între care vitamina C într-o formă care se dovedește a fi cea mai stabilă dintre toate fructele, rezistând la căldură și oxidare. Fructele conțin aproximativ 150 mg% vitamina C, vitamine din complexul B: B₃, B₅, B₆, B₉, acizi organici (citric, malic), pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, terpene, flavonoide (miricetol, cvercetol, carnferol), pectine, calciu, mangan, magneziu, minerale, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP și fibre.

Potasiul stabilizează presiunea sanguină, fibrele previn constipația, vitamina C întărește sistemul imunitar, vitamina B6 este necesară pentru regenerarea celulelor cutanate, magneziul participă direct la transmiterea impulsurilor nervoase și la producția de energie, fierul este esențial pentru formarea celulelor roșii, iar calciul este important pentru oase și dinți puternici.

În tratatul său despre Coacăzul-negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzele negre”. Ele tratează peste 50 de boli și tulburări.

Studiile științifice au demonstrat rolul deosebit de benefic al coacăzelor negre în afecțiunile cardiace, în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, în afecțiunile hepatobiliare şi renale. Sinergismul dintre vitamina C şi antocianozidele pe care acestea le conțin le comunică proprietatea de a preveni accidentele vasculare şi a mări acuitatea vizuală.

Coacăzele negre au efect aperitiv, digestiv, tonic, răcoritor, laxativ, diuretic, astringent, depurativ și hemostatic. Fructele consumate în stare crudă sau sub formă de extract au efecte benefice în anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, pneumonie, gastrită, hipertensiune arterială, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, celulită, ateroscleroză, obezitate, tulburări circulatorii, boli oculare, insomnii şi afecțiuni ale sistemului nervos. Coacăzele negre protejează împotriva agentului patogen ce provoacă pneumonia. Deoarece fructele sunt puternic diuretice, pot fi folosite la tratarea gutei și anginei. Cura cu fructe proaspete sau sucul obținut din acestea este recomandat și persoanelor care suferă de diabet, artrită și reumatism. Acestea scad glicemia și stimulează funcționarea pancreasului.  

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor.

Siropul de Afine este un produs natural obţinut prin macerarea fructelor plantei Vaccinium myrtillus, fiind considerat un supliment alimentar deosebit de complex şi bogat în principii active.

În medicina tradiţională europeană utilizarea afinelor este menţionată în primul mileniu al erei noastre – folosirea lor fiind extinsă în sec. al XVI-lea – în special în tratamentul diareei şi dizenteriei. În medicina noastră tradiţională fructele de afin se folosesc în enterocolite, infecţii urinare, gută, reumatism, uremie şi chiar în diabet. Relativ recent a fost experimentată acţiunea bacteriostatică şi fitoncidă a extractelor din afine pe culturi de coli şi stafilococi. Alţi fitocomplecşi din fructele de afin au acţiune antioxidantă şi antimutagenă, prevenind formarea tumorilor. Afinele reglează tranzitul intestinal, fac să înceteze fermentaţiile intestinale, ajută la eliminarea gazelor şi ameliorează inflamaţiile hemoroidale.

Anticancerigene și detoxifiante, fructele de Aronia cresc vitalitatea datorită bogăției și concentrației mari de vitamine și substanțe nutritive pe care le conțin. Ultimele studii au dovedit că acest fruct contribuie la menţinerea sănătăţii creierului, îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale, previne pierderile de memorie, pierderea echilibrului și a coordonării. În plus, el întărește sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și scade nivelul hormonilor de stres. Aronia inhibă dezvoltarea cheagurilor de sânge şi aterosclerozei, putând preveni chiar și Alzheimer-ul.

Potrivit unor teste realizate în SUA, în comparație cu alte 276 de alimente, fructul de Aronia se situează pe locul 1 din punct de vedere al valorilor antioxidante, având cea mai mare valoare ORAC (Capacitatea de Absorbție a Radicalilor de Oxigen - o modalitate de măsurare a puterii unui antioxidant de neutralizare a radicalilor liberi).

Diversitatea antioxidanților din Zmeură este remarcabilă și unică printre fructe. Acești antioxidanți au efect anticancerigen și protector împotriva bolilor cronice și degenerative, cum ar fi obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea, ateroscleroza și afecțiuni ale sistemului osteoarticular și nervos. Consumând zmeură, aducem în organism o paletă largă de compuși antiinflamatori care întăresc imunitatea, redau vitalitatea organismului și încetinesc procesele de îmbătrânire. În plus, ea îmbunătățește memoria, întârzie îmbătrânirea cognitivă, reduce nivelul de zahăr din sânge și previne bolile de inimă și pe cele de ochi.

Zmeura, administrată intern, este probabil fructul cu proprietățile reîntineritoare cele mai puternice. Ea are efecte antioxidante de 1,5 ori mai intense decât căpșunile, de 3 ori mai intense decât kiwi și de 10 ori mai intense decât tomatele. Aceasta, pentru că zmeura conține peste 20 de substanțe cu efect antioxidant, care previn îmbătrânirea țesuturilor, ajută la păstrarea tinereții biologice și a vigorii organismului. Ultimele studii au arătat că, datorită nivelului ridicat de vitamina C, dar și de magneziu, fructele de zmeură sunt benefice și în cazul infertilității, atât la femei, cât și la bărbați.

Fructele de Cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, beta-caroten, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP. Datorită conținutului bogat în vitamine, sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului în faţa bolilor și jucând un rol însemnat în reglarea proceselor din organism.

Se recomandă o cură cu fructe de cătină, anual, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară care le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări: de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă.

Dintre toate fructele de pădure, Porumbele sunt cele mai bogate în tanin - un antioxidant puternic care acționează imediat asupra imunității organismului. Taninul elimină bacteriile prin locurile pe unde trece. În cavitatea bucală îndepărtează tartrul de pe dinți; în esofag acționează ca un ulei asupra amigdalelor bolnave, iar când ajunge în stomac, devine un pansament pentru toată flora intestinală. Mustul proaspăt de porumbe opreşte sângerările nazale, datorită conţinutului ridicat în tanin. Porumbele întăresc imunitatea şi alungă oboseala, tonifică oasele, dinţii şi unghiile, cresc hemoglobina, curăță plămânii și reglează pulsul inimii. Numeroasele cercetări de laborator din ţările europene au dezvăluit un lucru extraordinar: porumbele combat obezitatea, fiind printre cele mai eficiente remedii în lupta cu kilogramele.

Zahărul brun invertit realizează extragerea siropului prin macerare la rece şi conservă produsul, fiind o alternativă mai sănătoasă pentru organism. Zahărul conţine substanţa numită zaharoză, pe care organismul, pentru a o asimila, trebuie să o transforme în glucoză şi fructoză prin intermediul invertazei, o enzimă ce acţionează la nivelul intestinului subţire. Acest proces implică atât un consum mare de calciu (ceea ce poate duce în timp la decalcifieri, osteoporoză, tetanie, tulburări intestinale), cât şi riscul epuizării resurselor de invertază (cauză a intoleranţei alimentare şi asteniei). Avantajul zahărului brun invertit este că, la nivelul lui, nu se mai regăseşte zaharoza, care creează mari probleme de asimilare, ci aceasta se scindează în două componente: glucoza şi fructoza, nemaifiind necesară solicitarea organismului pe care o implică invertirea.

Numită și „medicamentul vieții” sau „medicamentul absolut”, mierea naturală de albine conține peste 400 de substanțe organice, dintre care minerale, vitamine și enzime care fac din ea cel mai rapid și cel mai puternic energizant natural. În plus, mierea are puternice proprietăți antiinfecțioase, acționând asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor. Acest produs al stupului este un puternic stimulent al digestiei și al metabolismului, favorizează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Mierea este utilă și în menținerea echilibrului endocrin. Ea reglează activitatea principalelor glande din corp producătoare de hormoni.

Cum se utilizează produsul?

Intern:

3-4 linguriţe pe zi - pentru copii şi 3-4 linguri pe zi pentru adulţi, diluat în apă sau ceai, în cure de 3-4 săptămâni.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului sau cărora le este interzis/limitat consumul de zahăr.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 250ml

Breviar plante

Afinul (Vaccinium Myrtillus)

Mirtilina din afine, numită și „insulina vegetală”, ajută în tratarea diabetului

Aronia (Aronia melanocarpa)

Anticancerigene și detoxifiante, fructele de Aronia stabilizează tensiunea arterială și previn pierderile de memorie.

Cătina (Hippophaë rhamnoides)

Fructele de Cătină sunt vitaminizante. Ele tonifică întreg organismului și cresc imunitatea.

Coacăzul-negru (Ribes nigrum)

Coacăzul negru este adjuvant în reumatism cronic degenerativ și gută. Fructele au darul de a dezintoxica în profunzime.

Măceșul (Rosa canina)

Fructele de Măceș sunt adevărate rezervoare de vitamine pentru organismul uman.

Porumbarul (Prunus spinosa)

Porumbele cresc capacitatea de autoapărare a organismului și sunt revitalizante.