Laboratoarele Nera Plant

          În anul 2009, Mănăstirea Nera și-a acreditat Laboratorul de produse naturiste – doar suplimente alimentare la acea vreme – pe care l-a pus sub patronajul Sfinților Doctori fără de arginți.

          Se concretiza astfel dorința maicilor de a întinde mâini calde și sigure spre cei aflați în nevoi. A devenit posibil ca în cât mai multe inimi să ajungă un gând bun, o rază din lumina lui Dumnezeu. Câtă nevoie avem cu toții să simțim că-i pasă cuiva de noi! Câtă nevoie de a fi ascultați! Câtă, de a fi încurajați! Să nu fii singur în vâltoarea greutăților vieții este deja o garanție a începutului biruinței asupra suferinței de orice natură, trupească sau sufletească.

          Acest laborator a fost urmat la scurtă vreme de un altul, Laboratorul „Sfinții Tămăduitori”, ocrotit de Sfinții Ierarhi Nectarie din Eghina, Luca al Crimeii și Ioan Maximovici, dedicat produselor cosmetice bazate tot pe extracte din plante.

          Măicuțele de la Nera țin mult nu numai la seriozitatea și calitatea activității Laboratoarelor Nera Plant, ci și la caracterul mărturisitor al acesteia.

Unicitatea produselor Nera Plant

          Produsele Nera Plant au două mari calități: sunt manufacturate cu suflet, din inimă, cu rugăciune, iar în al doilea rând sunt manufacturate din ingrediente naturale, cu grijă selectate, din plăntuțe culese fir cu fir de măicuțe. Aceleași mâini pe care măicuțele le ridică la rugăciune, aceleași mâini care la începuturi au plămădit beton și l-au cărat cu roabele, pentru construirea chiliilor, astăzi plămădesc deopotrivă prescurile pentru dumnezeieștile liturghii care țin lumea și preparatele de laborator, după străvechi rețete mănăstirești și sub atenta îndrumare a aceluiași inimos și mărinimos doctor Pavel Chirilă.

           De la lucrul pământului și culesul plăntuțelor medicinale, până la ambalarea produselor în recipiente cât mai sănătoase, dar și frumoase, totul se împletește cu rugăciunea – strădania de toată clipa a maicilor și una dintre principalele particularități care autentifică atât viața unui monah, cât și ceea ce iese din mâinile lui.

            Produsele Nera Plant respiră un aer monahal și sunt o invitație pentru oameni la a exersa o respirație care să le însănătoșească nu numai trupul, ci și sufletul asaltat de poluarea atâtor vicii cu care o societate înstrăinată de Dumnezeu dă buzna peste noi, fără să ne dăm seama prea bine.

          Activitatea Laboratoarelor Nera Plant constituie neîndoielnic lucrul de căpetenie al întregii comunități de măicuțe de la Mănăstirea Nera. În acord cu această preaiubită îndeletnicire, maicile au urmat de-a lungul vremii cursuri de fitoterapie, școli de asistență medicală, farmacie și psihologie.