/Traditie si actualitate
Traditie si actualitate2020-02-04T12:30:36+02:00
laboratoarele nera plant_manufacturat_produse bio eco naturale

Produsele noastre au la bază rețete mănăstirești, experimentate clinic de mii de ani.
Medicina fitoterapeutică se înscrie în tradiția vindecării cu plante de leac,
practicată de monahi încă din cele mai vechi timpuri.

În Laboratorul Mănăstirii lucrează măicuțe cu pregătire în domeniul medical,
fitoterapeutic și apiterapeutic. Cunoștințele de specialitate au contribuit la
consolidarea vechilor rețete și la conceperea altora noi.

Sunt produse românești–valorifică plantele medicinale pe care le cultivăm în grădina Mănăstirii noastre sau pe care le culegem din flora spontană autohtonă, din rezervații
naturale sau zone nepoluate.

Preparatele Nera Plant sunt certificate ECO. Etichetele conțin siglele și ce atestă practicarea agriculturii ecologice. Interesul pentru studiile de
specialitate recente asigură echipei de Laborator o permanentă informare asupra noilor reglementări ce privesc producția ecologică.

Suplimentele alimentare sunt notificate la Institutul Național de
Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA, București.

Pentru categoriile de produse „Gemuri” și „Oțeturi”, deținem dreptul de utilizare a
mențiunii de calitate „Produs montan” – materiile prime (fructele) provin din zona
montană, delimitată conform Ordinului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării
Rurale, nr. 97/1332/2019.

Produsele cosmetice sunt notificate pe Portalul Comisiei Europene.

Rucodelia pe care ne-am asumat-o, această frumoasă îndeletnicire cu plantele de leac, înseamnă pentru noi mai mult decât culegerea și procesarea plăntuțelor în laboratorul nostru mănăstiresc. Ne-am dorit să avem o contribuție proprie și la ambalarea lor, mai mult chiar, la însăși confecționarea recipientelor. În acest sens, pentru producerea matrițelor necesare viitoarelor sticle și borcane din ceramică, Mănăstirea noastră a achiziționat o imprimantă 3D, un echipament modern ce deschide un nou făgaș în această epocă a tehnologiei.

https://basilica.ro/manastirea-nera-tehnologia-de-printare-3d-in-laboratoarele-nera-plant/

Mănăstirea Nera, ca „mănăstire a plantelor de leac” este ctitoria cunoscutului doctor Pavel Chirilă, distins cu numeroase titulaturi și funcții, care ar putea fi însumate în această scurtă prezentare: medic creștin. Unul dintre cei mai iubiți medici creștini.

Vasta experiență a domniei sale a fost cea care ne-a însuflețit și pe temeiul căreia am conceput primele rețetare și am pus bazele unor noi game de produse, avându-l întotdeauna îndeaproape ca sfătuitor.

Medic primar în Medicina internă, doctor în științele medicale, fost profesor universitar de Bioetică creștină, membru fondator și președinte al Asociaţiei Filantropice Medical-Creştine Christiana, ctitor al spitalului și al lăcașului de cult cu același nume, Mănăstirea Christiana, director al Centrului Medical Naturalia și membru fondator al Centrului de Îngrijiri Paliative pentru bolnavii de cancer Fundația Sfânta Irina, Voluntari,specialist în fitoterapie și preşedinte al Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuţi, inițiatorul proiectului Clinica de recuperare oncologică Nera, Slatina Nera, autor a numeroase cărți ce promovează un stil de viață sănătos și de prevenire a cancerului.