Descriere
Sursă bogată de proteine, fibre, antioxidanți, fier, magneziu, zinc, potasiu, acid folic și alte vitamine din complexul B, lintea mai este recomandată în bucătărie de calitatea ei de a fi ușor de digerat, precum și de timpul scurt de fierbere. Cu un gust asemănător cu cel de nucă, lintea roșie își pierde cu ușurință forma în timpul gătirii, ceea ce o face potrivită pentru supe pasate și piureuri.
Informații nutriționale pentru 100gr:
Valoare energetică: 1515kJ/362kcal
Grăsimi: 2,1g
– din care acizi grași saturați: 0,4g
Carbohidrați: 59,5g
– din care zaharuri: 1,5g
Fibre: 10,6g
Proteine: 25,5g
Sare: 0,015g
Alergeni:
grâu: posibilă contaminare încrucișată*
gluten: posibilă contaminare încrucișată*
ou: absent
lapte: absent
nuci: absent
*în urma alternării culturilor de linte cu cele de grâu și alte cereale ce conțin gluten
Produs nemodificat genetic şi neiradiat.
Modalitate de obținere: recoltare, sitare, detectare și îndepărtare metale, decorticare, sitare, ambalare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.