Ceaiul Calmo-Complex Eco 200g – Optimizează adaptarea la stres.
Ceai Calmo-Complex Eco 200g
Prețul inițial a fost: 40,45lei.30,34leiPrețul curent este: 30,34lei.
Descriere
- Echilibrează starea fizică și mintală (Sunătoare, Valeriană) în condiții solicitante de viață (Tei) și în situații de stres (Valeriană)
- Ajută la menținerea stării de calm și relaxare (Valeriană, Sunătoare, Tei, Păducel)
- Susține echilibrul emoțional și un mod de gândire pozitiv (Sunătoare)
- Ajută la diminuarea stărilor de hiperexcitabilitate nervoasă (Talpa-gâștei, Tei, Valeriană)
Pentru ce se recomandă?
- Surescitare nervoasă
- Stres
- Surmenaj
- Insomnie
- Dureri de cap
Informații suplimentare
Greutate | 0,3 kg |
---|---|
Ceai | Ceai |
Lavandă (Lavandula sp.)* - 76%; Sunătoare (Hypericum perforatum)* - 16%; flori și frunze (părți egale) de Păducel (Crataegus sp.)* - 4%; Busuioc (Ocimum basilicum)* - 1%; Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca)* - 1%; Tei (Tilia sp.)* - 1%; rădăcină de Valeriană (Valeriana officinalis)* - 1%.
*ingrediente din agricultură ecologică
Proprietăți ingrediente
Busuiocul - cunoscut în principal ca plantă aromatică, este reconfortant și tonic. Intern s-a dovedit eficient în tratamentul tulburărilor neuro-vegetative, sindromului oboselii conice, al durerilor de cap și al bolilor sistemului nervos central (insomnii, anxietate, nervozitate). Unii cercetători susțin că principiile active din busuioc ajută la o mai bună oxigenare celulară, ceea ce permite organismului și în special sistemului nervos central să se adapteze la condițiile de stress psihic intens. Este un remediu cu efecte complexe, care tonifică sistemul nervos, are acțiune antidepresivă și care ajută la relaxarea și la refacerea rapidă din punct de vedere psihomental.
Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică și anxietății.
Specialiştii francezi numesc preparatele din Păducel „laptele bătrânilor“, ca o aluzie la florile albe ale plantei şi la proprietăţile tămăduitoare excepţionale constatate la persoanele vârstnice în menținerea și susținerea funcțiilor mentale, creșterea capacității cardiace la efort și prevenirea depresiei. În prezent, păducelul este una din cele mai bine studiate plante medicinale, proprietățile sale vindecatoare fiind recunoscute de către comunitatea științifică internațională. Păducelul stimulează sistemul nervos central şi respiraţia și protejează organismul împotriva stresului.
Sunătoarea este cel mai puternic antidot natural pentru tristețea și melancolia care apar odată cu micșorarea luminii, răcirea vremii și apropiata venire a iernii. Acţiunea antidepresivă a complexului din Sunătoare este pe deplin confirmată, uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină. Mai multe studii au arătat că pacienții care se confruntă cu stări de neliniște, dureri de cap, tulburări de somn și de concentrare din cauza fenomenelor meteorologice (vreme mohorâtă, ceață și lumină redusă) beneficiază din plin de pe urma tratamentului cu sunătoare. De asemenea, extractul din această plantă ajută la ținerea sub control a emoțiilor negative, ameliorează fobiile și induce o stare de tonus psihic și mental care ajută pacientul să își controleze frica.
Talpa-gâștei este un sedativ ce acţionează asupra fiecărui organ în parte, reechilibrându-l, reducându-i starea de încordare, de excitaţie nervoasă. Eficientă în insomnie (fiind de 3 ori mai puternică decât valeriana), ea are acţiune sedativă, calmantă asupra sistemului nervos central şi vegetativ.
Uleiul volatil din Tei acţionează neurosedativ şi antispastic, iar principiile active conţinute de mucilagii reduc inflamaţiile căilor respiratorii, ceea ce recomandă extractul din florile de tei ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.
Valeriana este folosită pentru rolul său de sedativ de cel puțin 2500 ani. Prima mențiune istorică a fost descoperită de către cercetători în lucrările medicinale ale lui Hipocrate. Numele său vine de la cuvântul din latină valere care înseamnă a fi puternic si sănătos.
Unul dintre beneficiile principale ale Valerianei, recunoscut încă din Antichitate, este combaterea insomniei. Potrivit studiilor, Valeriana reduce timpul necesar pentru a adormi și îmbunătățește calitatea somnului: din totalul voluntarilor care au consumat Valeriana, 44% au spus că au avut un somn perfect, iar 89% au spus că au dormit mult mai bine. Niciun participant nu a raportat efecte secundare.
Cercetătorii au descoperit că Valeriana stimulează producția de acid aminobutiric. Acesta este responsabil pentru reglarea activității celulelor nervoase și reducerea anxietății. Mai mult, acidul valerianic și valerenolul din rădăcinile plantei au proprietăți anti-anxietate.
Rădăcina de Valeriană conține izovaleriamidă, o substanță care reduce hipertensiunea arterială. O tensiune arterială peste pragul normal crește riscul de atac vascular cerebral și de atac de cord. Iar preparatele din această plantă ajută la curățarea arterelor și la reglarea proceselor din cadrul sistemului circulator.
Breviar ingrediente
Utilizare
Intern: infuzie - în 250 ml apă clocotită se adaugă 1 lingură de plante, se acoperă timp de 5 minute, apoi se strecoară; se beau 2-3 căni pe zi.
Adulți: 2-3 căni pe zi, în cure de 6-12 săptămâni, care pot fi reluate după o pauză de 10 zile.
Copii: 1/2 de cană, de 2 ori pe zi.
Atenționări: A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Se recomandă consultarea specialistului înaintea consumului de către copii, femeile însărcinate sau care alăptează. Sunătoarea poate avea efect fotosensibilizant. A se păstra bine închis, ferit de umiditate, la temperaturi de 15-300C.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.