Participări la târguri, simpozioane și conferințe

       Participarea măicuțelor din echipa Nera Plant – directă sau prin reprezentanți – la numeroase evenimente: târguri și expoziții, simpozioane și conferințe pe plan local, național sau în afara granițelor țării:

 • Târgul internaţional BioFach 2020 Nürnberg, Germania, în perioada 12-15 februarie 2020

Târgul BioFach 2020 Nürnberg a fost cea mai mare manifestare de profil în domeniul industriei alimentare. La această ediție au expus 3.792 de firme din 110 ţări, din care 22 de firme au fost din România. BioFach este considerat cel mai important  târg mondial pentru produse alimentare ecologice și, totodată, o platformă lider pentru acest tip de produse.

 • Ziua Mondială a Mediului, București, 5 iunie 2020 – târg expozițional cu produsele Nera Plant;
 • Conferința Prevenția cancerului prin Nutriție, Timișoara, 30 mai 2019, dedicată unei campanii de informare și profilaxie;
 • Expo Banat Agralim, Timișoara, în perioada 24-26 mai 2019, unde am expus suplimente alimentare și alimente ecologice.
 • Târgul Internațional Bisericesc, în perioadele 4-6 octombrie 2018 și 6-8 octombrie 2016, Cluj-Napoca – eveniment la care am promovat un stil de viață sănătos.
 • Nutraceutica București, 7-9 aprilie 2017, eveniment expozițional dedicat suplimentelor alimentare și alimentației sănătoase;
 • Healthy Planet Expo, Timișoara, 16 octombrie 2016, eveniment dedicat produselor cosmetice, cu tematică ecologică;
 • Produse mănăstirești și mici producători în spațiul ortodox: eforturi și perspective comune, Sparta, Grecia, în perioada 14-16 aprilie 2016, întâlnire de reglementare a unui cadru normativ privind produsele mănăstirești, organizată de Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, (organism internaţional fondat la iniţiativa Parlamentului Republicii Elene, în 1993).

 • În anul 2013, în urma eforturilor maicilor de a susține promovarea conceptului de psihoterapie ortodoxă, Mănăstirea Nera a organizat Simpozionul Internațional cu tema Valențe terapeutice ale spiritualității ortodoxe și direcții principale în dezvoltarea psihologiei umane, desfășurat pe 8 iunie 2013, la Timișoara.

 • Grupul psaltic al Mănăstirii Nera a participat la Festivalul Internațional de Muzică Bizantină de la Iași (a patra ediție, 29 septembrie – 3 octombrie 2021) susținând un concert în Sala Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași la 30 septembrie 2021.Corul de maici al Mănăstirii Nera a cântat câteva fragmente din paraclisele închinate sfinților români (Sfântul Ioan Casian, Sfântul Gherman din Dobrogea, Sfântul Nicodim de la Tismana, Sfântul Dimitrie Basarabov, Cuviosul Irodion de la Lainici, Sfântul Ierarh Iosif de la Partoș, Sfântul Calinic de la Cernica, Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Sfinții Mărturisitori Ilie Iorest și Sava Brancovici), a interpretat „Fericit bărbatul”, glas V, după Mănăstirea Simonos Petras, precum și câteva stihiri la sfinții români, după podobiile grecești.

  Cântările interpretate de maicile noastre în cadrul Festivalului Internațional de muzică bizantină: 20:18 – 45:16.

Toate aceste participări însumează mărturia unei strădanii și strădania unei mărturisiri. Ele au însemnat și lărgirea familiei celei mari a mănăstirii noastre. Am dobândit noi prieteni, căutători ai unui trai mai apropiat de Domnul și de cele naturale, pe care dintru început bune foarte le-a zidit.