Activități sociale

Fundația

Fundația Bio Nera Plant are ca prim scop sprijinirea bolnavilor de cancer și acordarea de ajutoare persoanelor nevoiașe. Acest ajutor constă în consilierea telefonică a bolnavilor de cancer, oferirea de kit-uri gratuite pentru imunitate din produsele Nera Plant, expedierea de colete cu ajutoare – alimente, îmbrăcăminte și rechizite școlare – către familiile nevoiașe. Pe lângă acestea, ea desfășoară și alte activități sociale. Mai multe detalii…

Așezământul

Maicile sunt implicate – împreună cu Asociația Metamorfosis și Fundația Teofania – într-un proiect ce prevede construirea unui așezământ social în satul Slatina Nera, așezământ  aflat  sub ocrotirea Sfântului Ioan Maximovici. Acest sfânt ierarh, din marea sa iubire pentru Hristos și pentru semeni, a deschis în anul 1935 un orfelinat pentru copiii părăsiţi de pe străzile Shanghaiului, orfelinat prin care au trecut 3.500 de suflete.

Așezământul social „Sfântul Ioan Maximovici” se doreşte a fi un centru multifuncţional  de zi, de care să beneficieze toți copiii din zonă. O atenție deosebită se va acorda celor cu nevoi speciale, copiilor supradotaţi, dar lipsiţi de resurse materiale.

Tabere

          Dacă e vară, atunci e tabără! Fără a urma un plan chibzuit, am putea spune și n-am exagera că tabere la Nera au existat de când e mănăstirea. Începând cu vara anului 2015, putem vorbi de un caracter tot mai organizat al întâlnirilor cu copiii și adolescenții ce au trecut pragul mănăstirii. Și cei micuți, unii cu vârste cuprinse între 4 și 5 ani, și cei mari, aflați în pragul majoratului, toți au răspuns cu bucurie la chemarea de a gusta și vedea că bun este Domnul!

Meditații cu copiii

        La mănăstirea Nera măicuțele îi ajută la limba română, engleză și matematică pe copiii din împrejurimi. Satisfacțiile ostenelii răsplătite încununează atât activitatea cu “piticii” din clasele primare, cât și cu cei care se pregătesc pentru bacalaureat sau chiar admiterea la facultate.

Clinica Nera

          Mănăstirea Nera îi stă alături domnului doctor Pavel Chirilă în realizarea unui proiect curajos, de mare amploare: ridicarea Clinicii Nera, prima clinică din țară de recuperare oncologică pentru bolnavii aflați în stadiul de debut al bolii, mai precis, la aflarea diagnosticului.

          Și dacă tot ne aflăm în sfera acestei boli cumplite – cancerul, boală ce seceră fără milă și parcă fără logică viață după viață, să vorbim un pic și de grija pentru un stil de viață sănătos, mai aproape de gândul de început al lui Dumnezeu pentru om, singura armă în măsură a da piept cu dezlănțuirea plăgii vremurilor noastre. De la gândurile care ne găzduiesc, la o dietă bazată pe alimente integrale, neprocesate; de la program, la activitate fizică; de la găsirea unor modalități patristice care să ne crească toleranța la stres, până la moderația care ne ajută să găsim echilibrul în viața noastră, maicile de la Nera sunt preocupate realmente de principiile unui trai sănătos atât pentru ele, cât și pentru familia extinsă a Nerei, care-i cuprinde pe toți oamenii zilelor noastre, atât de sfâșiați de boli sufletești și trupești.