Descriere
Bogată în proteine, fibre, minerale (fier, magneziu, zinc, potasiu), vitamine din complexul B (în special acid folic) și antioxidanți, lintea reprezintă o bună alternativă în perioadele de post sau în dietele vegetariene. Printre tipurile de linte cu cel mai scurt timp de fierbere, lintea galbenă își pierde mai ușor forma în timpul gătirii, ceea ce o face potrivită pentru supe pasate și piureuri.
Informații nutriționale pentru 100gr:
Valoare energetică: 1320kJ/314kcal
Grăsimi: 2,2g
– din care acizi grași saturați: 0,3g
Carbohidrați: 36,9g
– din care zaharuri: 4g
Fibre: 23,2g
Proteine: 25,3g
Sare: 0,05g
Alergeni:
grâu: posibilă contaminare încrucișată*
gluten: posibilă contaminare încrucișată*
ou: absent
lapte: absent
nuci: absent
*în urma alternării culturilor de linte cu cele de grâu și alte cereale ce conțin gluten
Produs nemodificat genetic şi neiradiat.
Modalitate de obținere: recoltare, curățare, sitare, decorticare, sitare, detectare și îndepărtare metale, ambalare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.