100% fructe de pădure ecologice.
Măceşele conţin o cantitate mare de vitamina C şi sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. Afinele au efecte pozitive asupra funcționării vaselor de sânge şi sunt foarte bogate în antioxidanți, vitamine şi minerale. Fructele de Cătină sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului împotriva bolilor și având un rol însemnat în reglarea proceselor din organism. Coacăzele negre conțin un număr impresionant de minerale și vitamine.
Ceai de Fructe de Padure ECO 50g
Prețul inițial a fost: 18,45lei.13,84leiPrețul curent este: 13,84lei.
Descriere
100% fructe de pădure ecologice.
Măceşele conţin o cantitate mare de vitamina C şi sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. Afinele au efecte pozitive asupra funcționării vaselor de sânge şi sunt foarte bogate în antioxidanți, vitamine şi minerale. Fructele de Cătină sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului împotriva bolilor și având un rol însemnat în reglarea proceselor din organism. Coacăzele negre conțin un număr impresionant de minerale și vitamine.
Informații suplimentare
Greutate | 0,06 kg |
---|
Măceșe (Rosa canina)* - 55%; Afine (Vaccinium myrtillus)* - 15%; Cătină (Hippophaë rhamnoides)* - 15%; Coacăze-negre (Ribes nigrum)* - 15%.
*ingrediente din agricultură ecologică.
Proprietăți ingrediente
Măceşele reprezintă un puternic antibiotic natural. Ele conţin o cantitate mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. Le sunt atribuite rezultate semnificative în cazurile de alergii, în ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici.
Cu efecte pozitive asupra funcționării vaselor de sânge, fructele de Afin sunt foarte bogate în antioxidanți, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, seleniu și zinc. În medicina noastră tradiţională, Afinele au efecte benefice în enterocolite, infecţii urinare, gută, reumatism, uremie şi chiar în diabet. Foarte folositoare pentru sănătatea ochilor, aceste fructe mici cresc și capacitatea de memorare și învățare. Fitocomplecşii din fructele de Afin au acţiune antioxidantă şi antimutagenă, prevenind formarea tumorilor. În plus, Afinele reglează tranzitul intestinal, fac să înceteze fermentaţiile intestinale, ajută la eliminarea gazelor şi ameliorează inflamaţiile hemoroidale.
Fructele de Cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, beta-caroten, iar în doze variabile - vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP. Fructele de Cătină sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului împotriva bolilor și având un rol însemnat în reglarea proceselor din organism. Se recomandă o cură cu suc sau fructe de Cătină, anual, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară, care le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări: de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă.
Fructele de Coacăz-negru conțin un număr impresionant de minerale și vitamine, între care vitamina C într-o formă care se dovedește a fi cea mai stabilă dintre toate fructele, rezistând la căldură și oxidare. Fructele conțin aproximativ 150 mg% vitamina C, vitamine din complexul B: B₃, B₅, B₆, B₉, acizi organici (citric, malic), pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, terpene, flavonoide (miricetol, cvercetol, camferol), calciu, mangan, magneziu, minerale, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP și fibre.
Potasiul stabilizează presiunea sanguină, fibrele previn constipația, vitamina C întărește sistemul imunitar, vitamina B6 este necesară pentru regenerarea celulelor cutanate, magneziul participă direct la transmiterea impulsurilor nervoase și la producția de energie, fierul este esențial pentru formarea celulelor roșii, iar calciul este important pentru oase și dinți puternici.
În tratatul său despre Coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzele negre”. Ele tratează peste 50 de boli și tulburări.
Studiile științifice au demonstrat rolul deosebit de benefic al coacăzelor negre în afecțiunile cardiace, în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, în afecțiunile hepatobiliare şi renale. Sinergismul dintre vitamina C şi antocianozidele pe care acestea le conțin le comunică proprietatea de a preveni accidentele vasculare şi a mări acuitatea vizuală.
Breviar ingrediente
Utilizare
Decoct - în 300 ml apă clocotită se adaugă 1 linguriță de fructe, se lasă la fiert 5 minute, apoi se acoperă timp de 10-15 minute și se strecoară.
A se păstra bine închis, ferit de umiditate.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.