Informații suplimentare
Scumpie (Cotinus coggygria)* - 70%; Salcâm (Robinia pseudacacia)* - 15%; Busuioc (Ocimum basilicum)* - 5%; Gălbenele (Calendula officinalis)* - 5%; mlădițe de Zmeur (Rubus idaeus)* - 5%.
*ingrediente din agricultură ecologică
Proprietăți ingrediente
Scoarța de Scumpie are un conținut bogat de taninuri elagice, substanțe amare, substanțe flavone, cu proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante, antiseptice, astringente și antihemostatice. Extractul din scoarță de scumpie ameliorează problemele digestive, combate diareea, senzaţia de vomă, gastrita, enterocolita și stimulează pofta de mâncare.
Florile de Salcâm au proprietăți antispastice, alcalinizante, sedative, calmante, emoliente, fiind recomandate în gastrită hiperacidă, ulcer gastric și duodenal, pirozis (arsuri la stomac). Ele au totodată efect sedativ asupra sistemului nervos central, contribuind la rezolvarea tulburărilor gastrice pe fond emoțional, de stres sau surmenaj psihic.
Busuiocul este o sursă importantă de calciu, Vitamina A, Vitamina B6, Vitamina C, dar și o importantă sursă de minerale cum ar fi fier, potasiu, magneziu și fosfor. De asemenea, conține și anumite substanțe importante, cum ar fi taninul, substanță ce conferă Busuiocului proprietăți antiseptice și antispasmodice, orientina si vicenina, substanțe active care protejează celulele organismului de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete, flavonoide și compuși volatili, care au efecte antiinflamatoare puternice. Este un eficient remediu pentru tulburarile tractului intestinal: constipatie, indigestie, crampe, balonare sau chiar sindromul colonului iritabil, actionand ca antiseptic intestinal si imbunatatind digestia.
Florile de Gălbenele au proprietăţi cicatrizante şi calmante, antibacteriane și antiinflamatoare. Ele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa- şi beta- smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide. Gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, deoarece principiile active din gălbenele au însuşirea de a stimula circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor, grăbind astfel cicatrizarea rănilor. S-a demonstrat că substanțele active din Gălbenele inhibă spasmele tubului digestiv, refac epiteliile digestive lezate de afecțiuni cum ar fi colita de fermentație sau colita de putrefacție și reduc iritabilitatea colonului.
Mlădițele de Zmeur sunt recomandate pentru menținerea sănătății stomacului întrucât normalizează secreția de suc gastric, precum și tranzitul intestinal accelerat și protejează mucoasa gastrică.
Utilizare
Intern: infuzie - în 250 ml apă clocotită se adaugă 1 lingură de plante, se acoperă timp de 5-7 minute, apoi se strecoară; se beau 2-3 căni pe zi.
Adulți: 2-3 căni pe zi, în cure de 6-12 săptămâni, care pot fi reluate după o pauză de 10 zile.
Copii: 1/2 de cană, de 2 ori pe zi.
Atenționări: A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Se recomandă consultarea specialistului înaintea consumului de către copii, femeile însărcinate sau care alăptează. A se păstra bine închis, ferit de umiditate, la temperaturi de 15-300C.
Mod de prezentare
Kitul conține Ceai Gastro-Complex ECO 50g ambalat în pungă kraft, un recipient de ceramică cu capac, pentru păstrarea produsului pe termen mai îndelungat, și două etichete pentru recipient.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.