100% ulei de măsline Agoureleo extravirgin, presat la rece, extras din măsline verzi, recoltate timpuriu din cultura ecologică de pe terenurile aflate în proprietatea și grija mănăstirii Ormylia din Grecia.
58,95lei
100% ulei de măsline Agoureleo extravirgin, presat la rece, extras din măsline verzi, recoltate timpuriu din cultura ecologică de pe terenurile aflate în proprietatea și grija mănăstirii Ormylia din Grecia.
Uleiul de măsline Agoureleo extravirgin este obținut exclusiv prin procedee mecanice din măsline verzi, recoltate timpuriu. Are proprietăți terapeutice deosebite, datorită celor 2 substanțe importante conținute: oleosin, puternic antioxidant, şi oleocantal, antiinflamator și neuroprotector. Este bogat în vitamine, minerale şi polifenoli, care protejează celulele de acțiunea radicalilor liberi.
Știați că dacă pentru extragerea unui litru de ulei clasic se folosesc 3-4 kg de măsline coapte, pentru 1 litru de ulei Agoureleo e nevoie de peste 10 kg de măsline verzi?
Produs de Mănăstirea Ormylia din Grecia, Uleiul de măsline Agoureleo extravirgin, presat la rece, este un ulei de calitate superioară, obținut din cultura ecologică de pe terenurile aflate în proprietatea și grija maicilor acestui așezământ monahal.
Mănăstirea Ormylia din localitatea Halkidiki este o mănăstire de maici, metoc al Mănăstirii Simonos Petras din Sfântul Munte Athos.
Informații nutriționale pentru 100g:
Valoare energetică: 3389kJ/824kcal
Grăsimi: 91,6g
– din care acizi grași saturați: 13,5g
Carbohidraţi: <0,2g
– din care zaharuri: <0,2g
Fibre: <0,5g
Proteine: <0,3g
Sare: <0,02g
Produs mănăstiresc tradițional, cu proprietăți terapeutice deosebite
Ţara de origine: Grecia
Greutate | 0,5 kg |
---|---|
Ulei Ormylia | Ulei Ormylia |
100% ulei de măsline Agoureleo extravirgin, presat la rece, extras din măsline verzi, recoltate timpuriu din cultura ecologică de pe terenurile aflate în proprietatea și grija mănăstirii Ormylia din Grecia.
Uleiul de măsline Agoureleo are o aromă puternică și gust fructat pronunțat. Conținutul ridicat de clorofilă al măslinelor îi dă acestuia nuanța distinctivă de verde-viu.
Grecii îl consideră un medicament „bun la toate”, luând câte o liguriță pe stomacul gol în fiecare dimineață. Are valoare biologică și nutritivă mai mare decât a oricărui alt ulei și aciditate de doar 0,20%. Cu cât un ulei are aciditate mai mică, cu atât el este mai valoros.
Hipocrate îl aprecia ca fiind benefic pentru mai mult de 60 de boli. Medicina modernă recomandă Uleiul de măsline Agoureleo pentru îmbunătățirea funcției hepatice, în reducerea nivelului colesterolului, pentru reglarea nivelului glicemiei și chiar a greutății corporale. Este ideal și pentru dieta persoanelor care suferă de diabet și boli de inimă.
Uleiul de măsline Agoureleo se recomandă a fi consumat crud (nesupus prelucrării termice). El este potrivit pentru salate, legume gătite la aburi, paste, pește sau simplu, cu pâine caldă sau prăjită (se stropește felia de pâine prăjită cu ulei și se presară deasupra condimentul preferat).
A se păstra într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui.
Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj deoarece oferă protecția optimă împotriva luminii din domeniul vizibil, încetinind procesul de alterare, urmare a radiației luminoase. O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu, astfel fiind menținută vitalitatea structurilor moleculare din substanțele conținute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.