„Cândva am fost o semincioară de sunătoare în Mâna Prea darnicului Dumnezeu. Săditu-m-a El pretutindeni, alături de suratele mele de alte culori, mărimi și mirosuri. Crescut-am toate udate cu dragostea Lui și sărutate pe creștet în fiecare dimineață. Într-o zi aflat-am că urma să fiu un dar, un mare dar pentru făptura Sa cea mai iubită – omul. Ne-am întâlnit curând. Mi-am deschis larg petalele aurii și m-am lăsat cu încredere în mâna lui, mai precis a ei, căci era o măicuță – năltuță, subțirică, zâmbitoare, cu ochi și chip de lumină, cu mâini harnice. M-a cuprins într-un buchet mare-mare și m-a adus la mănăstire. Aici, o sută asemenea ei țineau sfat: care și cum să ne prepare. M-am regăsit și cu multe din suratele mele: cicoarea, coada-șoricelului, traista-ciobanului, țintaura, anghinarea, gălbenele şi sulfina, isopul, salvia, menta… Urma să ne unim forțele ca să-i facem bine pe oameni, căci pretutindeni, dragii de ei, erau bolnavi, sufereau. O parte din noi am ajuns la departamentul „capsule”. Am fost uscate, măcinate mărunt-mărunt, până-am ajuns pulbere fină. Ne-am comprimat într-o «hăinuță» transparentă, căci astfel puteam privi ochii omului care-și lua paharul de apă, trimițându-ne să ne facem treaba. Noi ne pricepem sa alinam ficatul”.

Continuăm în acest număr prezentarea gamei de Capsule Nera Plant cu pulberi din plante –remedii naturiste concentrate și rapide –  manufacturate cu suflet de maicile de la Mănăstirea Nera.
Remedii pentru afecțiuni specifice femeilor și bărbaților

Cu plăntuţe delicate şi dedicate femeii, aceleia din care Dumnezeu a rânduit să se zămislească viaţă, – mlădițe de zmeur, crețișoară, iarbă-mare (inula), lucernă, coada-șoricelului, traista-ciobanului, salvie, fenicul şi lavandă, Capsulele Nera Plant Femina-complex refac și mențin sănătatea intimă a femeii. Acestea sunt recomandate în tulburări ale ciclului menstrual, hemoragii uterine, infertilitate, noduli mamari şi în simptomele caracteristice menopauzei: bufeuri, insomnii, iritabilitate şi nervozitate. S-au înregistrat, de asemenea, și multiple cazuri de resorbire a chisturilor ovariene, precum și de stopare a evoluției fibromului uterin.

Dacă soțul, tatăl, bunicul, fratele, fiul sau însuși dumneavoastră suferiţi de hipertrofie de prostată, prostatită sau inflamaţii ale căilor urinare, vă recomandăm Capsulele Nera Plant Prostal-complex. Pufulița, unul din ingredientele acestora, are acțiune antiinflamatorie, antitumorală, acţionând în special asupra vezicii urinare şi prostatei. Ea este şi decongestivă, dezinfectantă, diuretică, depurativă şi regenerează țesuturile afectate, mai ales la nivelul prostatei şi rinichilor. Şi menta este o componentă importantă. Datorită efectelor antibiotice și fungicide ale substanțelor volatile pe care le conține, aceasta previne infecțiile urinare şi pe cele ale tractului digestiv.

Senna, un ajutor neprețuit în constipația acută sau cronică

Capsulele Nera Plant Laxo-complex accelerează tranzitul intestinal. Ele sunt recomandate pentru constipaţie, colici și spasme abdominale, dar şi în cure de detoxifiere, deoarece conţin păpădie, cicoare, şovârv, soc, senna şi turiţă-mare. Senna are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative. Indicaţia sa principală este în caz de constipaţie (acută sau cronică), unde acţionează prin stimularea directă a peristaltismului intestinal, calmând iritarea mucoasei intestinale.

Zaharurile nedigerabile din cicoare stimulează formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus în colon şi stimulează peristaltismul intestinal. Florile de soc sunt de mare ajutor, mai ales persoanelor sedentare, cu probleme de digestie. Ele combat atonia digestivă şi sunt recomandate în constipaţiile de natură nervoasă.

Afinul, dudul, nucul, salvia şi urzica tratează diabetul zaharat

Capsulele Nera Plant Glicemo-complex susțin metabolismul glucidic şi contribuie la menţinerea unui nivel normal de glucide în sânge. Ele conţin frunze și fructe de afin, frunze de dud şi de nuc, teci de fasole, salvie şi urzică, fiind recomandate în special pentru diabet zaharat, atât pentru prevenire, cât şi pentru tratare.

Datorită mirtilinei, numită şi insulină vegetală, frunzele și fructele de afin au proprietatea de a scădea nivelul zahărului din sânge. Frunzele de dud conţin taninuri, steroli, flavonoide, acizi organici, betacaroten, substanţe minerale şi au efect hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ şi antibacterian. Şi frunzele de nuc au acțiune hipoglicemiantă puternică, sunt diuretice şi ajută metabolismul zaharurilor și al grăsimilor. Principiul activ al tecilor de fasole este hemiceluloza. La nivel digestiv, hemiceluloza formează un compus ce înglobează în masa sa glucidele din alimentaţie, împiedicând absorbţia acestora în circuitul sanguin și favorizând astfel reducerea valorilor glicemiei. Glucidele reţinute astfel sunt eliminate ca atare (hemiceluloza este o fibră vegetală ce stimulează şi peristaltismul intestinal). Pulberea din tecile de fasole poate acționa și ca detoxifiant și protector hepatic.

Substanțele din sunătoare protejează împotriva virușilor care produc hepatita B și C

Create dintr-o combinaţie de plante amare, între care ţintaura, anghinarea, isopul, coada-șoricelului, sunătoarea, cicoarea, gălbenele şi sulfina, Capsulele Nera Plant Hepato-complex susţin funcţionarea normală a ficatului și a vezicii biliare. Ele sunt indicate în dischinezie biliară, colecistită, steatoză hepatică (încărcarea grasă a ficatului) şi hepatită.

Aceste substanţe amare, prin act reflex, stimulează secreţia sucului gastric şi a bilei şi, ca urmare, favorizează digestia. Țintaura are un puternic efect stimulent asupra musculaturii netede de la nivelul veziculei biliare, favorizând vărsarea bilei în colecist. Este foarte eficientă şi în prevenirea colecistitei şi mai ales a litiazei biliare. Sulfina regenerează celula hepatică. Anghinarea scade nivelul colesterolului, previne depunerea şi oxidarea acestuia pe pereţii vaselor de sânge. Florile de gălbenele au proprietăţi cicatrizante şi calmante, antibacteriane și antiinflamatoare. Cicoarea stimulează funcţia hepatică, reduce procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii căilor biliare. Când această plantă este administrată, glucoza se metabolizează mai repede, excesul acumulându-se în ficat, sub forma de glicogen. Acest fapt reduce substanţial riscul apariţiei diabetului sau aterosclerozei. Sunătoarea are efecte pozitive și în bolile de ficat, în hepatite cronice, precum și în hepatitele evolutive, în dischinezii biliare și colecistite. Hipericina și hiperforina din sunătoare protejează împotriva virușilor care produc hepatita de tip B și C. În plus, administrarea ei reduce ritmul de evoluție al bolii, ajută la ținerea sub control a tensiunilor emoționale, care sunt foarte periculoase în cazul celor cu probleme hepatice.

Echinacea, cătină şi măceşe pentru o imunitate crescută

Un cocktail de fructe preţioase – cătină, coacăze negre, măceşe şi porumbe – vin să îmbogăţească proprietăţile echinaceei, cea mai puternică plantă destinată refacerii sistemului imunitar. Pe lângă acestea, Capsulelor Nera Plant Imuno-complex li se adaugă beneficiile urzicii şi ale filipendulei (creţuşca). Ele acţionează ca tonic general în cazul oboselii cronice, anemiilor, convalescenţei, asteniilor, prevenind infecţiile virale şi făcându-ne mai rezistenţi la efort fizic şi psihic. Datorită proprietăţilor lor revigorante şi conţinutului bogat în vitamine (au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de 10 ori mai mare decât citricele, dar şi una de beta-caroten mai mare decât morcovul), fructele de cătină au fost supranumite „Ginsengul românesc”. Nici măceşele nu sunt mai prejos, constituindu-se într-un puternic antibiotic natural și un mineralizant de excepție. Reacția imunitară intensificată de tratamentele cu pulbere de echinacea este atât de puternică, încât cei care au încercat să trateze un banal guturai au constat dispariția unor tumori benigne, a unor infecții renale, a unor boli de piele de origine infecțioasă, care nu cedaseră la nicio altă formă de tratament.

Cum se administrează Capsulele Nera Plant:

Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de oră după masă, în cure de minimum 4 săptămâni.

*****

Deschideți-vă larg brațele și închideți ochii. Inspirați adânc aerul proaspăt al dimineții de vară și lăsați-vă obrajii mângâiați de primele raze ale soarelui. Îmbăiați-vă picioarele în picăturile de rouă răcoritoare a unei pajiști de munte și lăsați-vă inima slobodă să șoptească o rugăciune. Aplecați-vă apoi cu grijă asupra acestor plante smerite, binecuvântându-le. Bucurați-vă și mulțumiți. Răcoriți arșița verii și arșița atâtor suflete cu apa cea vie a rugăciunii adânci! Lucrați la vindecarea sufletului și a trupului și iubiți, mult, mult – iubiți!

Produsele naturiste de la Mănăstirea Nera pot fi achiziționate și online, pe neraplant.ro