Astăzi, mai mult ca oricând, cu un dor nestăvilit, ne întoarcem la natură, natura plină de neprețuite daruri pentru sănătatea trupului și a sufletului, pe care ne-a lăsat-o Preabunul Dumnezeu. Nu mai vrem să mâncăm și să ne îmbrăcăm în plastic. Artificial, sintetic, industrial, compromis – iată cuvinte care nu-și mai găsesc locul în viața noastră și a celor dragi. În schimb, calitatea, puritatea, noblețea, recunoștința și respectul pentru om și natură – dorim să prindă rădăcini tot mai adânci în ființa noastră. Acestea sunt și coordonatele activității Laboratoarelor Nera Plant, locul unde maicile binecuvintează și sfințesc truda mâinilor cu harul rugăciunii neîncetate.

În articolul de față dorim să prezentăm iubiților noștri cititori gama de produse de îngrijire corporală, Nera Plant, cu detalieri și noutăți privind calitatea acestora.

 

Toate cosmeticele Nera Plant – șampoanele, săpunurile, cremele, apele de față, apa florală igienizantă, loțiunile pentru păr și ten, deodorantele și pastele de dinți – sunt acum certificate COSMOS de către Ecocert Greenlife, în conformitate cu Standardul Cosmos.

Ecocert COSMOS (Cosmetic Organic and Natural Standard) reprezintă o certificare recunoscută la nivel mondial, un standard de înaltă calitate acordat cosmeticelor care îndeplinesc anumite condiții:

  • Au în compoziție ingrediente din agricultura ecologică, de înaltă calitate, precum și ingrediente care provin din surse naturale, de origine minerală.
  • Datorită minimei procesări, cosmeticele eco își păstrează nutrienții în perfectă stare. Astfel, puterea lor de acțiune asupra pielii și a părului se vede imediat, datorită nutrienților nealterați, care pătrund direct în țesuturi.
  • Aceste cosmetice nu conțin coloranți și parfumuri sintetice, uleiuri, siliconi, grăsimi sintetice, săruri de aluminiu, produse petroliere, nici materii prime modificate genetic. Sursele de parfum sunt uleiurile esențiale și extracte botanice pure. Culoarea cosmeticelor eco este datorată exclusiv pigmenților din plante sau fructe.
  • Nu se folosește iradierea radioactivă în procesarea materiilor prime.
  • Nu sunt testate pe animale.

  Calitățile produselor cosmetice Nera Plant?

Cosmeticele Nera Plant se disting prin extractele din plante medicinale autohtone pe care le conțin, care au darul de a stimula capacitatea proprie de vindecare.

Șampoanele naturale Nera Plant acționează eficient și blând asupra scalpului și a firului de păr. Extractele din plante (mesteacăn, urzică, nalbă, gălbenele, brusture și coada-calului), uleiurile esențiale, keratina vegetală, alături de celelalte ingrediente, au rol de protejare, hidratare, regenerare și hrănire, stimulând funcțiile naturale ale pielii și părului. Dintre ingredientele sale, amintim: keratina vegetală – care pătrunde în interiorul firului de păr și-l întărește, protejându-l de acțiunea unor factori negativi, precum : periatul intens, coafarea zilnică, expunerea prelungită la razele solare.

Datorită beneficiilor sale, uleiul de nucă de cocos este tot mai mult folosit în cosmetică. Acesta previne căderea părului, îl regenerează și împiedică apariţia mătreţii. Două dintre ingredientele Șampoanelor naturale Nera Plant sunt extrase din acest tip de ulei: sodium coco-sulfate și cocamidopropyl betaine (agenți de curăţare care îndepărtează eficient murdăria și grăsimea, bine tolerați de piele, indicați pentru orice tip de piele și păr). Cel din urmă este folosit și în produsele de igienă destinate copiilor mici și bebelușilor.

 Urzica oprește căderea părului și îl ajută să se regenereze.

Șamponul natural Nera Plant pentru toate tipurile de păr întărește firul de păr, conferindu-i strălucire și volum. Combinația între extractele din plante, uleiurile esențiale și keratina vegetală reduce căderea părului, netezește și întărește în profunzime firul de păr, curățindu-l eficient.

Uleiul esențial de mentă stimulează circulația sanguină. La nivelul scalpului, acest fapt conduce la creșterea cantităţii de nutrienţi și oxigen ce hrănesc rădăcina părului; astfel părul este ajutat să crească mai repede. Menta energizează, conferind părului vitalitate. Extractul de mesteacăn combate mătreaţa. Mesteacănul este recunoscut ca unul dintre leacurile tradiţionale împotriva căderii părului, care stimulează, totodată, creşterea firelor de păr. Extractul de urzică acţionează ca tonic, îndepărtează mătreaţa și redă părului rezistența și strălucirea. Fiind o sursă bogată de vitaminele A și E, urzica este recunoscută pentru puterea ei de a opri căderea părului și de a-i accelera procesul de regenerare. Mineralele prețioase pe care le conține hrănesc și protejează pielea și întăresc rădăcina firului de păr. În plus, urzica degresează părul și normalizează funcția glandelor sebacee. Este recomandat ca urzica să fie folosită și intern, sub formă de ceai, câte 2-3 căni pe zi, timp de şase săptămâni, cu scopul de a întări rădăcina părului şi de a-l face mai strălucitor. Extractul de brusture ajută la calmarea iritaţiilor scalpului și la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine la nivelul foliculului pilos.

  Uleiul esențial de lavandă hidratează pielea uscată a scalpului.

Părul uscat și aspru la atingere are nevoie, în primul rând, de hidratare. Şamponul natural Nera Plant pentru păr deteriorat conţine extracte de nalbă, gălbenele și coada-calului , uleiuri esențiale și keratină vegetală care hidratează și hrănesc în profunzime firul de păr.

Uleiul esenţial de portocale regenerează pielea uscată a scalpului, prevenind mătreaţa. Datorită compoziției bogate de vitamine, întăreşte firul de păr şi îi redă vitalitatea, strălucirea şi volumul. Uleiul esențial de lavandă are proprietăți calmante, dezinfectante și stimulează circulația sanguină. Este folosit atât pentru a calma senzația de mâncărime a scalpului și a hidrata pielea uscată, cât și pentru a proteja scalpul și pielea de bacteriile dăunătoare sau ciupercile care le atacă. Prin conținutul său valoros în pectine, flavonoide și mucilagii, extractul de nalbă formează o peliculă care protejează pielea împotriva iritațiilor, fiind un ingredient potrivit pentru firul de păr fin, subțire și sensibil. Extractul de gălbenele conține substanțe esențiale pentru regenerarea și hrănirea părului deteriorat și uscat (bio-flavonoide, vitamina C și elemente proteice). Fiind o sursă bogată de siliciu, extractul de coada-calului hrăneşte, hidratează şi fortifică vizibil firul de păr, stimulându-i creşterea şi regenerarea.

  Cătina vitaminizează și fortifică pielea, conferindu-i finețe.

Săpunurile certificate eco Nera Plant îmbină efectul intens hidratant al extractelor apoase din plante cu proprietăţile lor vitaminizante şi regenerante, la care se adaugă calităţile emoliente ale uleiurilor vegetale. Uleiul obținut din nucile de cocos este ingredientul responsabil de spuma săpunurilor, acesta fiind, totodată, și un adjuvant în dermatite, eczeme, psoriazis și acnee.

Gama săpunurilor lichide cuprinde : Săpunul lichid cu extracte de codița-șoricelului și lemnul-Domnului; Săpunul lichid cu extracte de gălbenele și cătină; Săpunul lichid cu extract de lavandă; Săpunul lichid cu extract de salvie; Săpunul lichid cu extracte de sunătoare și isop.

Lemnul-Domnului este un bun antiseptic în plăgi ulcerate şi edeme, iar codița-şoricelului este un ajutor de mult preț în vindecarea rănilor, mai ales a arsurilor. Gălbenelele pot fi folosite pentru toate tipurile de piele, fiind eficiente atât în tratarea eczemelor, a acneei și a psoriazisului, cât și a iritațiilor pe care le suferă bebelușii din cauza scutecelor sau a hăinuțelor. Gălbenelele sunt de mare ajutor pentru pielea crăpată sau iritată, în tratarea micozelor, a herpesului, a tăieturilor minore a escarelor, varicelor și a ulcerelor varicoase. Cătina vitaminizează și fortifică pielea, conferindu-i finețe și un aspect mătăsos, suplu și plin de prospețime. Salvia este recomandată în cazul vergeturilor și transpirației excesive, iar sunătoarea are acţiune benefică în cazul tenului iritat şi sensibil, predispus la ridare.

 Propolisul stimulează producţia de colagen și refacea țesuturile.

 Alături de săpunurile lichide, gama include și Săpunurile solide certificate eco Nera Plant. Și ele au grijă de sănătatea pielii, protejând-o împotriva factorilor externi. În acestea, substanţele active extrase din plante se îmbină cu proprietăţile emoliente ale uleiurilor vegetale și ale cerii. Săpunurile au un conținut ridicat de glicerină, rezultată în urma procesului natural de saponificare.

Sortimentele gamei sunt Săpunul cu mentă, Săpunul cu lavandă, Săpunul cu pelin, Săpunul cu salvie și Săpunul cu propolis, scorțișoară și cacao.

Menta calmează pielea înroşită și erupţiile. Uleiul volatil de mentă reduce pruritul provocat de înţepăturile de insecte. Scorţişoara ajută la cicatrizarea şi regenerarea pielii, fiind utilă pentru vindecarea acneei şi a coşurilor. Propolisul stimulează producţia de colagen şi elastine și reface ţesuturile afectate de răni. Este indicat în infecţii şi arsuri, bătături şi cheratite, micoze, negi, aluniţe și răni vechi. Având un conţinut bogat în antioxidanţi, pudra de cacao este recunoscută pentru efectul ei revigorant. Ea menţine pH-ul optim al pielii şi îi conferă un aspect luminos.

  Cremele eco Nera Plant, „bune de pus pe rană”

Cele cinci tipuri de creme eco Nera Plant pentru față și corp au fost gândite să acopere o gamă variată de afecțiuni și nevoi ale pielii. Extractele bogate din plante, combinate cu uleiuri vegetale, ceara şi mierea de albine le asigură o formulă care hrăneşte, regenerează şi protejează pielea, conferindu-i sănătate şi echilibru.

Această gamă cuprinde: Crema eco cu gălbenele, Crema eco cu pelin, Crema eco cu tătăneasă, Crema eco cu propolis și Crema eco Cicatris.

Crema cu gălbenele – tonifiantă și regeneratoare – este recomandată pentru arsuri, varice, degerături, furuncule, noduli și alte infecții și leziuni ale pielii. Ea reîmprospătează tenul ofilit. Crema cu pelin este potrivită pentru suprafețe iritate, înţepături de insecte, răni, eczeme, furunculoză, erupţii cutanate, dar și pentru tenul gras.

Crema Cicatris este eficientă în plăgi, ulceraţii cutanate, eczeme, furuncule, herpes, dar și pentru tenuri acneice, uscate sau ridate. Vindecă chiar și răni vechi și escare, așa cum ne-au mărturisit cei care au folosit-o.

Crema cu propolis se recomandă pentru psoriazis, herpes, negi, hemoroizi, dar și pentru tenul sensibil, gras, iritat.

Crema cu tătăneasă este antiseptică și antiinflamatoare, fiind recomandată în reumatism, anchiloze, artroză, fracturi, traumatisme, contuzii, hemoroizi, escare, fisuri mamelonare. Tătăneasa mai este recomandată și pentru tenurile grase și iritate.

O cremă nou creată în Laboratoarele Nera Plant este crema naturală de mâini. Cu extracte de afin și isop și uleiuri  ecologice de migdale și măsline, ea hidratează, regenerează și catifelează pielea. Datorită texturii sale fine, crema pătrunde în profunzime, se absoarbe repede și nu lasă urme grase pe piele. Astfel, pielea uscată a mâinilor devine catifelată și moale, iar efectul persistă chiar și după spălare.

  Apele de față certificate eco Nera Plant se pot folosi în orice moment al zilei.

Apa de față certificată eco Nera Plant cu roiniță și mentă curăță și împrospătează tenul normal și tenul sensibil. Cu acțiune calmantă, antiinflamatoare și regenerantă, ea ajută la păstrarea nivelului de hidratare a pielii, acționând împotriva îmbătrânirii cutanate. Dintre ingredientele sale amintim: apa florală de roiniță, cu un miros plăcut, erbaceu citric, obținută prin distilarea părților aeriene ale plantei. În produsele de îngrijire a pielii, aceasta are un efect de calmare a pielii iritate sau sensibile, este un bun antiinflamator, tonifiant cutanat, reparator, ușor cicatrizant și are acțiune antioxidantă asupra pielii mature sau ridate. Apa florală de mentă împrospătează și tonifică pielea, ameliorează aspectul porilor, revitalizează tenul tern sau obosit, este răcoritoare pentru piele, reduce mâncărimile și stimulează circulația sanguină periferică.

Apa de față certificată eco Nera Plant cu neroli și hibiscus a fost gândită ca apă micelară – curăță delicat tenul și îl împrospătează. Cu miros floral și suave nuanțe citrice, ea are efect revigorant și este potrivită îndeosebi pentru îngrijirea tenului lipsit de vitalitate. Acționează atât ca tonic, cât și ca loțiune de curățare a tenului. Dintre ingredientele sale amintim: apa florală de neroli (flori de portocal), un eficient regenerator celular. Aceasta calmează pielea, o împrospătează și îi sporește luminozitatea. Hidrolatul de neroli este folosit pentru îngrijirea și igiena oricărui tip de ten, îndeosebi a tenului uscat, ridat, lipsit de vitalitate. Pudra de hibiscus este bogată în antioxidanți, polifenoli, vitamina C, acizi AHA – substanțe cu acțiune anti-îmbătrânire. Principiile active din florile de hibiscus stimulează reînnoirea celulelor și sinteza colagenului, luminează tenul și îi conferă prospeţime.

  Apa florală igienizantă protejează sănătatea întregii familii.

Mereu la îndemână, practică și ușor de folosit (acasă, în călătorii, la birou), Apa florală igienizantă certificată eco Nera Plant protejează sănătatea familiei, asigurând o bună igienizare a pielii. Alcoolul etilic din compoziția produsului are excelente proprietăţi antivirale, antiseptice, bactericide și fungicide, asigurând igienizarea eficientă a epidermei, iar uleiurile esențiale și apele florale din compoziția produsului potențează proprietățile purifiante și antimicrobiene. Glicerina asigură echilibrul lipidic al epidermei, rehidratează și catifelează pielea. Ea împiedică procesul de uscare a pielii care poate fi cauzat de utilizarea frecventă a alcoolului.

  Bogat în vitamine și minerale, oţetul de mere este baza loțiunilor certificate eco Nera Plant.

Loţiunile certificate eco Nera Plant constituie ajutoare vitaminizante pentru păr și ten. Loţiunea certificată eco Nera Plant pentru păr regenerează fiecare fir prin tonifierea rădăcinii şi activarea circulaţiei periferice. Ea înlătură surplusul de sebum şi de mătreaţă, previne despicarea vârfurilor şi contribuie la descurcarea firelor de păr. Dintre plantele folosite sub formă de extract amintim : urzica – normalizează funcţionarea glandelor sebacee, îndepărtând excesul de sebum, și stimulează oxigenarea scalpului şi a foliculilor piloși; frunzele de nuc – conțin uleiuri volatile cu acțiune emolientă asupra părului; brusturele – este un bun tonic capilar și previne căderea părului; rostopasca – conferă rezistență firului de păr; coada-calului – stimulează creşterea părului.

Oţetul de mere – o sursă bogată de vitamine, minerale, acizi graşi şi enzime – hrănește părul şi îi conferă strălucire.

Loţiunea certificată eco Nera Plant pentru ten este potrivită pentru toate tipurile de piele. Cu ajutorul ingredientelor sale (oțet de mere, extracte de: gălbenele, sânziene, petale de trandafir, tei, mușețel și nalbă-mare), ea curăţă tenul, absoarbe excesul de sebum, închide porii, ajută la tratarea acneei, hidratează și catifelează pielea. Sânzienele menţin elasticitatea pielii şi estompează ridurile fine. Au proprietăți deosebite în ameliorarea inflamațiilor și a cicatricelor. Petalele de trandafir hrănesc în profunzime pielea feței, redându-i aspectul rozaliu și sănătos. Florile de tei reduc cearcănele, combat ridurile, calmează tenurile iritate, au proprietăți nutritive și tonice pentru tenul palid și sunt recomandate în erupții cutanate.

  Deodorantele naturale Nera Plant au efect hidratant și se absorb rapid în piele.

Deodorantul natural Nera Plant cu grapefruit și Deodorantul natural Nera Plant cu mentă și portocală – au la bază ingrediente naturale și ecologice care elimină mirosul neplăcut al transpirației. Uleiurile esențiale pe care le conțin inhibă dezvoltarea bacteriilor și mențin un plus de prospeţime pentru întreaga zi. Deodorantele Nera Plant nu împiedică transpirația; prin urmare, permit corpului să desfășoare procesul de detoxifiere în mod natural. Sunt recomandate pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă. Au efect hidratant. Se absorb rapid, fără a lăsa urme.

Lemonesterul (triethyl citrate), unul dintre ingredientele deodorantelor Nera Plant, este o substanță activă dezodorizantă obținută prin esterificarea acidului citric, 100% naturală. Aceasta nu intervine în procesele biologice (nu împiedică transpirația, previne doar mirosurile neplăcute ce o însoțesc), nu se acumulează în piele și combate mirosul neplăcut, inhibând descompunerea bacteriană a substanțelor prezente în compoziția transpirației.

  Pasta de dinți naturală Nera Plant este recomandată și copiilor.

O igienă orală completă are în vedere trei aspecte: prevenția (cariilor, gingivitei, parodontozei, a deteriorării smalțului) printr-un periaj corect și câteva obiceiuri sănătoase; tratarea (problemelor enumerate mai sus, în stadiu incipient sau avansat) și estetica (albirea dinților, corectarea poziției lor, prin tratamente ortodontice).

Cele două tipuri de Pastă de dinți naturală Nera Plant, cu mentă și salvie și cea cu portocale, sunt preparate exclusiv din ingrediente naturale și ecologice, fiind recomandate pentru igiena orală zilnică a întregii familii. Combinația dintre argila albă, carbonatul de calciu, xylitol și uleiuri esențiale din plante favorizează o bună curățare a dințiilor, ameliorează inflamațiile și ajută la protejarea și vindecarea gingiilor, îndepărtează tartrul, reduce placa bacteriană, previne dezvoltarea cariilor și împrospătează respirația. Ele nu conțin flour și sunt indicate şi copiilor. Înghițirea Pastei de dinţi naturale Nera Plant nu prezintă nici un risc pentru sănătate.

  Xylitolul previne formarea plăcii dentare și reduce aciditatea în cavitatea bucală.

Între ingredientele pastelor de dinți se numără: carbonatul de calciu – o pulbere foarte fină, albă, inodoră, obținută pe cale naturală, cu multiple aplicații cosmetice, care ajută la îndepărtarea în siguranță a petelor de pe suprafața dinților. Este un abraziv blând, care nu zgârie smalțul dentar. Argila albă (Kaolin) este bogată în calciu, siliciu, zinc și magneziu. Ea acționează eficient, îndepărtând petele dentare și redând strălucirea dinților. Xylitolul, numit și „prietenul” dintelui, este un produs de origine vegetală, îndulcitor natural obținut din coajă de mesteacăn. Se regăsește printre ingredientele produselor de igienă orală întrucât previne formarea plăcii dentare, reduce aciditatea în cavitatea bucală și favorizează remineralizarea smalțului.

Întâlnite frecvent în rețetarele produselor pentru igiena orală, uleiurile esențiale de salvie și mentă distrug microbii dăunători din cavitatea bucală, previn respirația neplăcută, oferind prospețime de lungă durată, și mențin dantura curată. Uleiul esențial de mentă este analgezic, antiseptic și astringent. Cu un gust picant, el împrospătează respirația. Uleiul esențial de salvie este antibacterian, antiseptic și antiinflamator.

Chiar dacă ni se pare că suntem mereu în grabă, este bine să acordăm cel puțin 3-4 minute periajului dentar.

******

Sfinții Părinți ne îndeamnă să rostim cât mai des peste zi, în timpul activităților cotidiene, rugăciunea inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă!”

******

Să ne amintim în fiecare zi de darurile Domnului, care se revarsă cu prisosință asupra sufletului, dar și a trupului nostru! Să mulțumim pentru darul sănătății și să trăim cu măsură și cumpătare, descoperind cu sfială, la fiecare pas, crâmpeie din frumusețea întregii Lui zidiri!

******

Produsele Nera Plant sunt ambalate în recipiente din sticlă violet.

 Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj deoarece oferă protecția optimă împotriva luminii, încetinind procesul de alterare, consecință a radiației luminoase. O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care ea o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu, menținându-se astfel vitalitatea structurilor moleculare din substanțele conținute de produse.