Într-o lume cu un ritm amețitor, părinții aleargă, se zbat, se luptă – unii pentru a supraviețui, alții pentru a agonisi. E nevoie de multă jertfelnicie pentru a păstra căldura dragostei în familie. În acest articol ne îndreptăm privirile spre copii, acești îngeri pe care Domnul ni i-a încredințat pentru a învăța să iubim și să dăruim. Pentru un tată adevărat și-o mamă adevărată, copiii sunt lumina ochilor, mângâiere și nădejde. Pentru un bunic și-o bunică – dulceață și alinare, iar pentru frățiorii și surioarele mai mari și mai mici, deplină dragoste și bucurie împărtășită.  

În strădania lor de zi cu zi și-n ruga șoptită în toată clipa, maicile de la Mănăstirea Nera manufacturează produse naturiste potrivite și eficiente pentru copiii de toate vârstele, cât și pentru mămicile însărcinate și cele care alăptează. Problemele de imunitate și bolile copilăriei – gripa, febra, frisoanele, psoriazisul, alergiile – iată câteva afecțiuni pentru care maicile ne oferă, cu mult drag, remedii.

Perioada sarcinii şi a alăptării:

În timpul sarcinii și alăptării, imunitatea mamei își va pune amprenta asupra imunității copilului. Tot ce mănâncă mămica trece în lapte matern și ajunge și la micuț. Bebelușul își ia inclusiv anticorpii din laptele matern.

Pe lângă o alimentație cât mai sănătoasă, mămicilor le recomandăm să consume Siropul Tonic vitaminizant, Siropul de coacăze negre și lămâie, Siropul din muguri de brad cu ghimbir. Un bun întăritor pentru mămică în epuizanta perioadă a alăptării îl reprezintă complexul Imuno (ceai și capsule). De asemenea, Ceaiul și capsulele Endocrino-complex stimulează reluarea și reglarea menstruației după sarcină.

În doza recomandată terapeutic, toate produsele menționate se pot lua pe tot parcursul sarcinii dacă nu există contraindicații speciale de la medic.

Până la vârsta de un an, pentru copii recomandăm produsele Nera Plant de uz extern: Săpunurile lichide și solide și cremele Nera Plant cu gălbenele, cu pelin, cu propolis – pentru eczeme și ciupituri de tot felul. De asemenea, pentru cojițele pe care le fac bebelușii pe pielea capului se utilizează Loțiunea Nera Plant pentru păr, după care se aplică Uleiul Nera Plant de sunătoare.

Remedii pentru bolile copilăriei

După primul an de viaţă, nu rareori copiii se confruntă cu roșu în gât, viroze, amigdalite, infecții faringiene. Din fericire, de obicei, acestea se opresc la nivelul căilor respiratorii superioare. Aici, Mierea Nera Plant cu tinctură de propolis, amestecată cu puțin lapte călduț, e un adevărat balsam pentru gât. Combinația are și un gust deosebit de plăcut și îmbietor pentru cei mici. Siropurile Nera Plant Gripinstop, Pneumovital și Multiplant sunt un sprijin necesar în astfel de situații.

Febra la copii trece cu împachetările în Oțet Nera Plant de mere și miere. Se folosește nediluat, pentru toate părțile corpului, pe rând. Începem cu mânuțele, apoi piciorușele, spatele, pieptul, frecționându-i-le până se absoarbe complet și acoperindu-i-le. Să nu le lăsăm corpușorul ud, căci vor  face frisoane.

De asemenea, nu rare sunt cazurile de alergii, în care este indicată administrarea ceaiului Alergo-complex, a Siropului Nera Plant de coacăze negre și lămâie și a Siropului din muguri de brad și ghimbir (*acesta din urmă e eficient și în caz de rahitism, pentru întărirea oaselor și o bună creștere a copilului).

Mulți copii fac alergii la săpunurile și șampoanele din comerț. O alternativă naturală este oricând binevenită. Pentru igiena de zi cu zi a copiilor se pot folosi Săpunurile lichide Nera Plant cu extracte de codița-șoricelului și lemnul-Domnului (antibacterian), cu sunătoare și isop, cu gălbenele și cătină (hidrantant).

Pentru ameliorarea colicilor, recomandăm ceaiurile Digesto-complex și Entero-complex – consumate atât de mamă, cât și de copil.

Pentru paraziți intestinali: ceai, capsule și tinctură Helmi-complex și Mierea Nera Plant cu Inula, dizolvată în lapte călduț. Extern, se poate folosi Crema Nera Plant cu pelin.

Pentru toxiinfecție alimentară, recomandăm Ceaiul Entero-complex.

Pentru erupții: pojar, rujeolă, oreion, recomandăm Crema Nera Plant Cicatris și Crema Nera Plant cu propolis.

În caz de luxații, entorse, vânătăi: Crema Nera Plant de tătăneasă. Ideală e rădăcina de tătăneasă proaspătă, făcută cataplasmă. Ea are conținutul cel mai bun iarna, când nu hrănește frunzișul.

Otitele: majoritatea copilașilor au câte un puseu de otită. Vom unge urechea afectată cu Cremă Nera Plant de gălbenele, apoi vom pune în conductul auditiv o bucățică de vată impregnată cu Bitter Nera Plant din plante românești, de seara până dimineața, câteva seri la rând. Crema de gălbenele constituie o protecție pentru pielea foarte fină și sensibilă a urechii. Și, un sfat general: compresele și cataplasmele cu tincturi se pun întotdeauna pe o masă grasă, altfel se face rană.

Soluții pentru ADHD

Pentru copiii diagnosticați cu ADHD, 70-80% din cazuri sunt rezolvabile dacă se iau măsuri. Foarte multe cazuri trec, însă, neobservate pentru părinții care nu cred că copilul lor are așa ceva. Acest deficit de atenție este cauzat și de faptul că, de la o vârstă fragedă, copiii sunt „uitați” la televizor, la calculator sau stau mult pe tabletă.

Înaintea ochilor lor se derulează continuu o succesiune de imagini, lucrându-le doar aria aceasta din creier. Totul la ei trebuie să fie foarte rapid. Sunt incapabili să mai fie atenți, să aibă răbdare, să dezvolte ceva, precum ar putea un copil care aleargă, se joacă, gândește. E necesar să fie scoși din mediul lor și stimulați la cât mai multe activități fizice, de grup, de joc, de integrare, specifice și firești copilăriei. Cura cu Siropurile Nera Plant Tonic vitaminizant, Calmiplant și Echinofruct forte reprezintă un sprijin în această situație.

Perioada pubertății

Problemele de vedere apar pe fondul unei imunități foarte scăzute. Recomandăm capsulele și tinctura Oftalmo-complex, Siropul Nera Plant de coacăze negre cu lămâie și consumul de afine proaspete.

Întăirea imunităţii, în perioada de vară, se poate face printr-o alimentație variată, completă și sănătoasă. Putem consuma zilnic, toată familia, salate gustoase și sănătoase, folosind condimentele, oțeturile și uleiurile Nera Plant. Extractele de plante vor îmbunătăți considerabil gustul și calitatea produsului alimentar. La începutul toamnei, ne pregătim pentru cura cu siropuri, dar și ceaiuri, și mierea cu tinctură de propolis din gama Nera Plant.

Copiii încep de timpuriu cu examenele, dar își pot întări memoria pentru acestea printr-o cură cu Siropul Nera Plant Tonic vitaminizant, tinctura și capsulele Memo-complex. Și tinctura de salvie stimulează activitatea cerebrală.

Pentru apariţia şi reglarea menstruație, recomandăm fetelor complexul Femina (ceai, capsule și tinctură). Atât pentru fete, cât și pentru băieți – sunt binevenite deodorantele, apele de față, loțiunile pentru ten și păr din gama Nera Plant.

Acnee, dermatite și alte probleme dermatologice: cremele Nera Plant, aplicate după o igienă cu săpunuri lichide din aceeași gamă sau, pentru tenurile foarte grase și cu coșuri, cu săpunurile solide: cel pelin cu tărâțe sau cel cu propolis, scorțișoară și cacao. Când acneea este pe fondul unor tulburări hormonale, e necesară o reglare internă, cu ceai, capsule sau tinctură Endocrino-complex.

Mai recomandăm Apa de față Nera Plant (cu neroli și hibiscus și cea cu roiniță și mentă), dar și Loțiunea Nera Plant pentru ten.

Psoriazisul, această afecțiune a pielii întâlnită frecvent la copii, ascunde în spatele ei trei probleme: o imunitate slăbită, stres și o alimentație necorespunzătoare. Intern, sunt benefice curele cu siropurile Nera Plant Echinofruct forte, Calmiplant și Tonic vitaminizant, iar extern se pot aplica cataplasme cu zer proaspăt sau cu smochine înmuiate și date prin blender, care se mențin pe zona afectată câteva ore, apoi se utilizează Crema Nera Plant cu propolis.

Ce alternative la dulciurile rafinate putem oferi copiilor?

Multe fructe proaspete, dar și uscate (curmale, smochine, stafide). Apoi mierea, care e un super-aliment. Le putem pregăti acasă prăjituri cu făinuri integrale și îndulcitori naturali, ciocolată de casă, lapte de semințe, toate după rețete bio.

Cât este indicat să dureze o cură cu produse Nera Plant?

În principiu, ele sunt recomandate în cure de 3-4 săptămâni, zi de zi. Dacă e vorba de o dereglare mai puternică, cura se poate prelungi până la 3 luni, după care se face o pauză de 7-10 zile. În situația în care problema nu s-a rezolvat, în perioada de pauză se pot administra în continuare alte plante, care conțin substanțe diferite, dar cu același efect.

În situația în care copilul urmează un tratament medicamentos, cum se recomandă administrarea produselor naturiste?

În această situație, remediile naturiste se administrează întotdeauna sub îndrumarea și cu consimțământul medicului curant.

*****

De multe ori, asupra copilului se răsfrâng, de fapt, problemele părinților. Iar în toate problemele de sănătate ale copilului trebuie identificată cauza. Sunt ele determinate de un fond emoțional? E vorba de complexe, de un deficit? Degeaba tratăm obezitatea dacă nu rezolvăm problema de bază care îl conduce pe copil la aceasta.

Părinții trebuie să înțeleagă că fiecare perioadă a creşterii copilului lor este la fel de importantă și să se străduiască să construiască o relație cu el. Dacă nu îi câștigăm încrederea de mic, nu vom ști mai târziu ce se întâmplă în mintea, în viața lui.

*****

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul îi îndeamnă pe părinți: „Nu-i presa pe copiii tăi. Ceea ce vrei să le spui, spune-le prin rugăciune. Copiii nu ascultă cu urechile. Numai când vine harul dumnezeiesc și îi luminează, aud ceea ce vrem să le spunem. Când vrei să le spui ceva copiilor tăi, spune-i Născătoarei de Dumnezeu și Ea va rândui totul. Rugăciunea ta va fi ca o mângâiere duhovnicească ce îi va îmbrățișa și îi va atrage pe copii”.