Portocalul dulce (Citrus sinensis)
Portocalele stimulează producția de colagen și ajută la combaterea radicalilor liberi, responsabili de instalarea cancerului.
- imunostimulator
- antiinflamator
- antioxidant
- laxativ
- diuretic
- stomahic
- hepatoprotector
- astringent
- revigorant
- tonic
- antiscorbutic
- vitaminizant
- simulează producţia de colagen.
- tonifiant al musculaturii și a sistemului nervos central
Intern:
- avitaminoze
- afecţiuni digestive (constipaţie, balonări, meteorism, ulcer, gastrită)
- constipație (coaja fiartă de portocală)
- sindrom dispeptic biliar
- lipsa poftei de mâncare
- hiposecreţie gastrică
- fragilitate capilară
- imunitate scăzută
- afecțiuni hepatice și renale
- nevralgii
- stări de nervozitate și insomnii
Extern:
- stomatite; gingivite
- dermatoze
- eczeme
- ten gras și acneic
- acid ascorbic și citric
- vitamine: complexul de B-uri, E, P, PP şi A
- minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, seleniu
- fructoză, galactoză
- fibre
- pectină
- flavonoide
- carotenoizi (fitonutrienți)
- antioxidanţi puternici: hesperidină, betadină; colina, zeaxantina (benefici pentru vedere)
Oțeturile Nera Plant, echilibru în alimentație și sănătate
Ştiaţi că măceşele au de 100 de ori mai multă vitamina C decât portocalele? Citeste mai mult…