Portocalul dulce (Citrus sinensis)

Portocalele stimulează producția de colagen și ajută la combaterea radicalilor liberi, responsabili de instalarea cancerului.

  • imunostimulator
  • antiinflamator
  • antioxidant
  • laxativ
  • diuretic
  • stomahic
  • hepatoprotector
  • astringent
  • revigorant
  • tonic
  • antiscorbutic
  • vitaminizant
  • simulează producţia de colagen.
  • tonifiant al musculaturii și a sistemului nervos central

Intern:

  • avitaminoze
  • afecţiuni digestive (constipaţie, balonări, meteorism, ulcer, gastrită)
  • constipație (coaja fiartă de portocală)
  • sindrom dispeptic biliar
  • lipsa poftei de mâncare
  • hiposecreţie gastrică
  • fragilitate capilară
  • imunitate scăzută
  • afecțiuni hepatice și renale
  • nevralgii
  • stări de nervozitate și insomnii

Extern:

  • stomatite; gingivite
  • dermatoze
  • eczeme
  • ten gras și acneic
  • acid ascorbic și citric
  • vitamine: complexul de B-uri, E, P, PP şi A
  • minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, seleniu
  • fructoză, galactoză
  • fibre
  • pectină
  • flavonoide
  • carotenoizi (fitonutrienți)
  • antioxidanţi puternici: hesperidină, betadină; colina, zeaxantina (benefici pentru vedere)

Oțeturile Nera Plant, echilibru în alimentație și sănătate

Ştiaţi că măceşele au de 100 de ori mai multă vitamina C decât portocalele? Citeste mai mult…