E primăvară pretutindeni, e primăvară-n suflet! E post, iar postul, însoţit de rugăciune, ne face mai frumoși pe dinafară şi mai sănătoși pe dinăuntru. Inspirați de înţelepciunea Duhului Sfânt, Sfinţii Părinţi au aşezat acest răstimp de primenire pentru Înviere când însăşi natura ne dăruieşte și prilej de înnoire trupească, oferindu-ne cu mărinimie primele alimente vii: urzica, spanacul, leurda, păpădia şi ştevia. Alături de acestea, o cură cu Oţeturi Nera Plant face minuni pentru detoxifierea, remineralizarea şi tonifierea organismului. Îmbinând aroma plantelor terapeutice cu beneficiile pentru sănătate, oţeturile dau, în plus, gust şi savoare mâncărurilor de post, alături de condimentele naturale şi uleiurile aromatice.

Doctorul naturopat Robert Morse din Florida (un reputat practician al medicinei naturale sau „Medicinei Vii”, biochimist, iridologist, expert și profesor în vindecarea afecțiunilor folosind plante medicinale) spune că ne îmbolnăvim atunci când corpul nostru produce prea mult acid (pH sub 7). Ritmul vieţii cotidiene, cu alimentație neglijentă, stres şi emoţii negative, generează această aciditate. Opusul ei – alcalinitatea – ne asigură un organism în formă, puternic și liber să se bucure de viață. Starea de alcalinitate e un mix între ceea ce mâncăm, ceea ce gândim, ceea ce simțim și câtă mişcare facem. Iată patru vectori care ne pot asigura sănătatea sau boala.
Ştiaţi că preparatele care conţin oţet de mere cu miere reglează nivelul de alcalinitate din organism?
Pare paradoxal, dar e un adevăr confirmat de numeroase studii recente. Oţetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate. Însuşi Hipocrate l-a pus la loc de cinste in scrierile sale. Oțetul de mere este acid, dar atunci când este consumat, devine alcalin. Mierea are şi ea un pH scăzut, dar crește alcalinitatea corpului atunci când ajunge în stomac. Combinaţia aceasta stopează aciditatea excesivă, creând un mediu intern cu un pH de protecție.

Beneficiile Oțetului de mere și miere

Obţinut prin fermentație naturală, din mere româneşti atent selecționate şi miere de albine, după o reţetă tradiţională, Oțetul Nera Plant de mere și miere păstrează proteinele solubile, aminoacizii, vitaminele, acizii graşi şi elementele minerale necesare organismului pentru o bună funcţionare.
Oţetul Nera Plant de mere și miere e un adevărat medicament pentru persoanele cu probleme digestive. În plus, substanţele sale nutritive îmbunătăţesc activitatea celulelor albe din sânge, previn bolile prin distrugerea viruşilor și bacteriilor.
Oțetul de mere și miere tratează şi previne răceala. Gâtul roșu, inflamat și durerile ce-l însoțesc pot fi eficient tratate dacă se face gargară cu soluție de oțet de mere cu miere (4 linguri la o cană de apă), din trei în trei ore. De asemenea, o frecție cu oțet de mere pe tot corpul înainte de culcare este foarte eficientă pentru tratarea răcelilor însoţite de febră.
Oțetul de mere și miere previne și ameliorează reumatismul, datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Timp de 3 luni se ia zilnic câte o lingură de oțet de mere și miere de albine. Substanţele conţinute de acesta împiedică procesele de îmbătrânire şi degenerare a cartilajelor şi epiteliilor. Durerile reumatice trec dacă pe locul dureros se pun cataplasme cu oțet de mere pentru minimum o oră.
Febra musculară. Faceţi frecții cu oțet de mere în fiecare seară, sub formă de masaj, vreme de jumătate de oră.
Masați zona frunții, dacă aveți dureri de cap. Puneți oțet de mere într-un vas în camera în care obișnuiți să stați mai mult peste zi; vaporii de oțet inspirați ameliorează, de asemenea, migrenele.

Pentru respirația neplăcută, faceți gargară cu un amestec din oțet de mere și miere cu apă.

O varietate de gusturi cu o varietate de beneficii

Oțetul Nera Plant Adipstop a fost special conceput pentru cei care au probleme cu greutatea. El accelerează arderea grăsimilor, fiind recomandat și în cazul metabolismului leneș, constipaţiei şi celulitei. Din ingredientele sale amintim ardeiul iute („foc” pentru grăsimile din corp), cicoarea, gălbenele, păpădia, senna, urzica și inflorescenţele de soc.

Oţetul Nera Plant Hepatodren e ideal pentru afecțiunile hepatice. El favorizează eliminarea toxinelor din organism şi digestia grăsimilor. Conţine anghinare, gălbenele, armurariu, păpădie şi sunătoare. Anghinarea regenerează celulele hepatice şi întărește funcția antitoxică a ficatului.

În caz de colecistită și dischinezie biliară, doza e de 1-2 lingurițe de Oţet Nera Plant Hepatodren, cu 10 minute înaintea fiecărei mese sau cu 20-25 de minute înainte, dacă aveţi un apetit alimentar foarte puternic. Cura durează o lună de zile. Și în caz de litiază biliară (pietre la fiere) Oţetul Nera Plant Hepatodren poate ameliora simptomele neplăcute. Putem trata indigestia, aciditatea şi arsurile stomacale dacă la jumătate de oră după masă servim o soluție preparată din o linguriță de Oţet Nera Plant Hepatodren, diluată în jumătate de pahar de apă.

Oţetul Nera Plant de mere cu cătină este recomandat în cazul infecţiilor, aterosclerozei, gastrointestinale și renale, convalescenţei, anemiei, afecțiunilor oculare și reumatismului.

Anemia, inapetenţa şi slăbiciunea corporală la copii pot fi tratate prin administrarea unei linguriţe de oţet de mere cu cătină, combinată cu un pic de miere, după gust, înainte de fiecare masă. În cazul copiilor de 1-3 ani, doza va fi redusă la jumătate. Suplimentar, se fac săptămânal frecţii pe tot corpul cu Oțet de mere și miere, mai ales în cazul copiilor care se îmbolnăvesc uşor.

Datorită proprietăților sale revitalizante, Oțetul Nera Plant de mere cu cătină combate oboseala, stresul, migrenele.

Oţetul Nera Plant de mere cu măceşe este antioxidant, vitaminizant şi depurativ. Ştiaţi că măceşele au de 100 de ori mai multă vitamina C decât portocalele? Măceşele sporesc cu mult imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. De asemenea, magneziul pe care îl conţin este vital pentru organismul uman, îndeosebi pentru starea de sănătate generală a femeii.

Cum se consumă: Oțeturile Nera Plant se pot dilua în apă, ceai sau sucuri astfel: câte 1 linguriţă (pentru copii) sau câte 1-3 linguri (pentru adulţi) de 3 ori pe zi, în timpul sau înaintea meselor. Se beau cu înghiţituri mici. Cura durează 4-6 săptămâni, până la maximum 12 săptămâni şi poate fi reluată după o pauză de 10 zile. Oţeturile de mere și miere, cu cătină şi cu măceşe (acum şi în recipient de 1 litru) se adaugă și în salate şi mâncăruri.

Studii recente ale medicilor şi psihologilor au demonstrat că emoţiile negative pot provoca aciditate într-o mai mare măsură decât ceea ce mâncăm sau bem. Grijile, supărarea, ura, invidia, bârfa, orgoliul, teama şi insomnia declanşează starea acidă care duce la îmbolnăvire. În schimb, bucuria, încrederea, fericirea, optimismul, odihna creează alcalinitate.

Pentru o bună stare de sănătate, e recomandată dieta formată din 80% alimente alcaline şi 20% alimente acide. Dintre cele care formează mediul alcalin, amintim: banane coapte, curmale, smochine, ananas proaspăt, căpşuni, stafide, migdale, avocado, sfeclă, gogoşari – toate culorile, broccoli, varză de Bruxelles, varză roşie şi albă, morcovi, ţelină, conopidă, porumb dulce, castravete, vinete, usturoi, măsline, ceapă, pătrunjel, mazăre, dovleac, ridichi, cartof dulce, roşii – numai galbene, lapte bătut, lapte şi zer crud, iaurt din lapte crud, mei, ulei de măsline, oţet de mere, condimente naturale, etc. Fructele hrănesc organismul la nivel cerebral şi nervos, în timp ce legumele hrănesc sistemele muscular şi osos.

        Nu alimentele ne fac rău, ci modul în care le preparăm.

  • Există două principii de combinare corectă a alimentelor:
  1.  Nu asociaţi proteinele (alimentaţie acidă) cu carbohidraţii (alimentaţie alcalină);
  2. Consumaţi fructele singure şi nu în combinaţie cu oricare alte tipuri de alimente.
  • Nu alimentele ne fac rău, ci modul în care le preparăm. E bine să evităm prăjirea acestora sau prepararea lor la cuptorul cu microunde. Cu cât mâncăm mai simplu, cu atât vom fi mai sănătoşi. Simplu nu înseamnă fără gust. Încercați cu încredere oțeturile și uleiurile aromatice, condimentele bio (pulberi din plante) și sigur veți găsi o combinație îmbietoare. Ele n-ar trebui să lipsească de pe masă.
  • Încercați să nu beți lichide în timpul mesei, fiindcă diluează sau neutralizează enzimele digestive.
  • Aşezaţi-vă să mâncați atunci când nu sunteţi furioşi sau supăraţi; aceste stări măresc nivelul de aciditate din stomac. E bine să separăm privitul la televizor, conversaţiile şi plimbările de momentele în care mâncăm.
  • Fiţi recunoscători pentru fiecare bucăţică de pâine şi mulţumiţi-I Domnului că aveţi ce pune pe masă! Ba chiar să dăruim şi celor lipsiţi, unui copil orfan, unei văduve, unui bătrân singur. Căci postul, fără milostenie şi rugăciune nu înmoaie inima şi nu-şi împlinește menirea.

Și cele două loțiuni Nera Plant, de ten și de păr, au ca bază oțetul de mere. Loțiunea Nera Plant pentru ten conține și extracte de gălbenele, sânziene, trandafir, tei, mușețel şi nalbă-mare. Ea reîmprospătează, hidratează şi catifelează tenul, tratează acneea, e benefică şi în cazul arsurilor solare şi înţepăturilor de insecte. Micozele apărute pe unghii dispar dacă pe degetul afectat de micoză se aplică de trei ori pe zi comprese îmbibate în această loţiune. Dacă acest lucru nu este posibil, se înveleşte pe timp de noapte degetul afectat într-un tifon îmbibat în loţiune.

Cum se utilizează produsul?

După spălare, se curăță fața sau zona afectată cu un tampon îmbibat într-o soluție obținută din loțiune pentru ten și apă (1:2). Se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Se poate folosi de 2-3 ori pe zi. Pentru grăbirea vindecării, se aplică apoi un strat subțire de cremă Nera Plant Cicatris.
Cu extracte de urzică, nuc, brusture, rostopască, mesteacăn şi coada-calului, Loţiunea Nera Plant pentru păr înlătură surplusul de sebum şi mătreaţa, regenerează părul prin tonifierea rădăcinii şi activarea circulaţiei periferice, previne despicarea vârfurilor şi contribuie la descurcarea firelor de păr. După spălarea părului, ultima clătire se face cu o soluţie preparată din apă şi Loţiune Nera Plant pentru păr (2-3 linguri de loţiune la 1 litru de apă).
Diluat într-o cantitate de apă mai mică (2-3 linguri la 250 ml): se aplică pe păr şi pe pielea capului, se lasă câteva minute pentru acţiune, după care se şamponează și apoi se clătește cu apă călduță.