Miere Echinofruct ECO 420g

34,97lei

Miere Echinofruct ECO 420g – Tonic general. Stimulent imunitar.

Descriere

Cum acţionează?
  • Susține capacitatea de autoapărare a organismului
  • Favorizează funcționarea normală a tractului respirator superior
  • Are efect calmant asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale
  • Susține tonusul și vitalitatea organismului, starea fizică de bine și energia
  • Ajută la protejarea împotriva acțiunii radicalilor liberi și stimulează peristaltismul intestinal
Pentru ce se recomandă?
  • Astenie, sindrom de oboseală cronică
  • Convalescenţă
  • Anemie
  • Alergii
  • Profilaxia infecţiilor virale
  • Creşterea rezistenţei la efort fizic şi psihic

Informații nutriționale pentru 100g:

Valoare energetică: 1350kJ/318kcal
Grăsimi: <0,1g
– din care acizi grași saturați: <0,1g
Glucide: 78,5g
– din care zaharuri: 70,4g
Fibre: 0,9g
Proteine: 0,6g
Sare: 0,006g

Informații suplimentare

Greutate 0,63 kg

86% miere de albine*; 4.24% amestec de plante (Echinacea/Echinacea purpurea* - 0.52%; muguri de Brad/Abies alba* - 0.52%; Trei-frați-pătați/Viola tricolor* - 0.52%; Șovârv/Origanum vulgare* - 0.50%; Urzică/Urtica dioica* - 0.50%; Afine/Vaccinium myrtillus* - 0.28%; Aronia/Aronia melanocarpa* - 0.28%; Cătină/Hippophaë rhamnoides* - 0.28%; frunze și fructe (părți egale) de Coacăz-negru/Ribes nigrum* - 0.28%; Măceșe/Rosa canina* - 0.28%; Porumbe/Prunus spinosa* - 0.28%); alcool etilic** 40% v/v. 

*ingrediente din agricultură/apicultură ecologică

**obţinut din ingrediente ecologice

Proprietăți ingrediente

Echinacea, această plantă minune are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, motiv pentru care poate lupta împotriva oricărui fel de infecție microbiană. Antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar, echinacea curăță sângele și sistemul limfatic, catalizează acțiunea celulelor albe și acționează eficient în cazul bolilor de plămâni, al gripei și virozelor. Preparatele din echinacea se recomandă pentru răceli, ca stimulent pentru sistemul imunitar prin diverse metode printre care și creșterea producerii de anumite celule albe din sânge și întărirea pereților celulari astfel încât bacteriile și virușii să nu intre atât de ușor în celule. Datorită proprietăților sale antivirale, echinaceea este folosită în tratarea cu precădere a bolilor respiratorii și ca remediu preventiv pentru anumite tulburări, dureri, mai ales la copii, la persoanele în vârstă care au un sistem imunitar slăbit, convalescenți, etc. Echinacea este foarte recomandată pentru vindecarea gripei și a răcelilor; a afecțiunilor gâtului (precum faringita sau angina); a bolii pulmonare obstructive cronice (EPOC), a alergiilor, a febrei fânului.

Studiile clinice au arătat că echinacea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, mai ales limfocite și o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substanțe anti-infecțioase naturale). Echinacea este un foarte bun remediu care întărește sistemul imunitar, fiind recomandată pentru prevenirea sau vindecarea bolilor infecțioase atunci când organismul este slăbit.

Mugurii de Brad datorită substanţelor active conţinute, stimulează imunitatea în special la nivel rino-faringian. Extractul din muguri de brad este utilizat ca expectorant, antiinflamator şi antiseptic  în afecţiuni ale aparatului respirator: faringite, laringite, bronşite, traheite, amigdalite și viroze respiratorii.

Planta Trei-fraţi-pătaţi este utilizată în afecțiuni respiratorii, având o acțiune emolientă, calmantă și expectorantă. Ea menține plămânii sănătoși și curăță sângele, susține funcționarea normală a tractului respirator, fluidifică secrețiile bronșice și ajută la eliminarea lor din plămâni. Studii recente o recomandă în tratarea tusei și a bronșitei (de tip alergic, tabagic sau infecțios). Proprietățile vindecătoare ale plantei se datorează unui fitocomplex format din acidul salicilic și derivații săi - flavonoide, saponine și mucilagii. Extractul de Trei-frați-pătați este cel mai puternic antialergic cunoscut în lume, la ora actuală, eficienţa sa fiind observată în toate tipurile de alergie (cutanată, respiratorie, digestivă etc.), precum şi în cazul bolilor autoimune, în dermatita atopică. Conține un puternic detoxifiant, neutralizează radicalii liberi din sânge, este diuretic și reglează sistemul imunitar.

Compoziţia chimică complexă a Oreganoului (Șovârvului) face ca acesta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Intern, Oregano se recomandă în gastrita hipoacidă, traheită, bronşită, astm bronşic, iar extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.

Plantă medicinală cu bogat conţinut nutritiv şi cu spectru larg de intervenţie, Urzica are efect de alcalinizare asupra întregului organism, furnizând organismului substanţe hrănitoare, în special fier şi potasiu (deşi abundă în minerale). Conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten). Preparatele pe bază de Urzică  au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui și antimicrobiene. Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor).

Fructele de Afin au efecte multiple: regenerarea vaselor sanguine, neutralizarea infecţiilor din intestin, protejarea împotriva radioactivităţii, reglarea proceselor imunitare.

Anticancerigene și detoxifiante, fructele de Aronia sporesc vitalitatea organismului datorită bogăției și concentrației mari de vitamine și substanțe nutritive pe care le conțin. Studiile recente au dovedit că acest fruct contribuie la menţinerea sănătăţii creierului, îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale, previne pierderile de memorie, pierderea echilibrului și a coordonării. În plus, întărește sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și scade nivelul hormonilor de stres. Aronia inhibă dezvoltarea cheagurilor de sânge şi aterosclerozei, putând preveni chiar și Alzheimer-ul. În plus, fructele de Aronia sunt hipotensive și, datorită inulinei prezente în compoziția lor, sunt indicate pentru diabetici, dar și femeilor însărcinate, fiindcă au și o cantitate însemnată de acid folic.

Potrivit unor teste realizate în SUA, fructul de aronia se situează pe locul 1 din punct de vedere al valorilor antioxidante, având cea mai mare valoare ORAC (Capacitatea de Absorbție a Radicalilor de Oxigen – un parametru care indică puterea unui antioxidant de neutralizare a radicalilor liberi).

Fructele de Cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, beta-caroten, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP. Datorită conținutului bogat în vitamine, sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului în faţa bolilor și jucând un rol însemnat în reglarea proceselor din organism. Se recomandă o cură cu fructe de cătină, anual, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară care le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări: de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă.

Frunzele și fructele negre şi aromate de Coacăz-negru conţin şi ele o doză mare de vitamina C (de circa 5 ori mai multă vitamina C decât portocalele), având puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. În tratatul său despre coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzele negre”. Tratează peste 50 de boli și tulburări. Este indicat să se consume în anotimpul rece, pentru că au efect de protecţie pentru aparatul respirator, refac sistemul nervos şi ţesuturile.

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor.

Fructele de Porumbar, bogate în vitamina C, în săruri de calciu şi magneziu, cu un conţinut crescut de taninuri, au proprietăţi vitaminizante, diuretice şi antidiareice.

Breviar ingrediente

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Miere Echinofruct ECO 420g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizare

Intern: 3-4 linguriţe/zi pentru copii şi 3-4 linguri/zi pentru adulţi; cura poate dura 4-6 săptămâni și, după o pauză de 10 zile, poate fi reluată. Produsul poate fi administrat și diluat în apă sau ceai.

Atenționări: A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la fructoză sau la oricare dintre ingredientele produsului. Se recomandă consultarea specialistului în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează. A se păstra într-un loc uscat, la temperaturi de 15-30⁰C și ferit de lumina directă a soarelui.

A se amesteca înainte de consum.

Mod de prezentare

Borcan de sticlă

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu